Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mesterházy: alapvető célunk az új alkotmány megváltoztat

Az új alaptörvény megváltoztatása alapvető politikai célkitűzésünk - jelentette ki az MSZP elnök-frakcióvezetője az MTI-hez hétfőn eljuttatott írásában.
Mesterházy Attila úgy fogalmaz: sosem hitte volna, hogy politikusként egyszer az lesz a feladata, hogy az alkotmányosság, a demokrácia, az alapvető társadalmi szolidaritás helyreállításáért folytasson küzdelmet. "Márpedig ma ez a feladatom. Hisz egy demokrata nem tehet mást a mai helyzetben, minthogy minden erejével küzd egy modern, igazságos és demokratikus Magyar Köztársaság megteremtéséért" - hangsúlyozta. A pártelnök-frakcióvezető közölte: hétfőn "sokak kérése ellenére" írta alá Schmitt Pál köztársasági elnök "a Fidesz pártalkotmányát". Pedig a Fidesz nem kérdezte meg a választókat - folytatta -, hogy szeretnének-e új alkotmányt, és ilyet akarnak-e. Véleménye szerint a Fidesz nem merte megkérdezni a választópolgárokat, mert ma már többen vannak a vele szemben elégedetlenek, akik azt mondják, rossz irányba megy az ország. "Ezért akarta Orbán Viktor hatalmának kiterjesztését a lehető leggyorsabban alkotmányerőre emelni. Orbán Viktor olyan intézkedéseket hoz, amelyek szinte minden egyes társadalmi csoportot megsértenek, és amelyek jelentős része ellen az eddigi demokratikus alkotmány alapján joggal lehetne kifogást emelni" - vélekedett. A politikus kijelentette: az új alaptörvény megváltoztatása alapvető politikai célkitűzésük, amihez el kell érni a demokratikus ellenzéki erők összefogását. Nem üzengetésre, hanem párbeszédre, nem kizárásra, hanem együttműködésre, nem önjelölt vezetőkre, hanem partnerekre van szükség - mutatott rá. Mesterházy Attila úgy fogalmazott, "össze kell fognunk, hogy megváltoztassuk az Orbán Viktor által képviselt politikát, amelynek legfőbb jellemzői az antidemokratikus hatalomgyakorlás, a felső tízezer érdekképviselete, a múltba fordulás, az ország elszigetelése és a jogállam semmibevétele". Szerinte Orbán Viktor menesztése csak a kezdet, a legnehezebb kérdés az, mi következik majd utána. Mint írta, biztos abban, hogy a Fidesztől egyre többen fognak elfordulni a következő években. "Éppen ezért nekünk nem ellen-Fideszt kell szerveznünk, hanem olyan demokratikus ellenzéket, amely a Fidesz legyőzése után békét és normális életet kínál az embereknek. (...) Nekünk a küzdelem korszaka mellett erre a békére is fel kell készülnünk. A köztársaság békéjére" - zárta írását az MSZP elnök-frakcióvezetője.

Olvasóink írták

 • 4. öszödiböszme 2011. április 26. 22:08
  „Itt vagytok narancshuszárok!! Hurrá! Aztán ne malackodjatok egymással!!”
 • 3. rommel 2011. április 25. 21:45
  „A BÖRTÖNBŐL NEHÉZ LESZ "MESEHÁZY" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. Csetneky 2011. április 25. 21:30
  „Hát senkiházy, ahhoz még sok főzeléket kell hogy megegyél.”
 • 1. SC 2011. április 25. 16:33
  „ása.
  Tegyétek hozzá nyugodtan a főcímhez,jó szívvel adom.Nem kell vissza adni...:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kidobta az elsőről a kutyát a 17 éves kismama, mert megharapta a lányát

Állatkínzás miatt indítottak büntetőeljárást egy 17 éves nyíregyházi kismama ellen, aki lakótelepi lakásának erkélyéről dobta ki kutyáját szombaton. Tovább olvasom