Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mesterházy: ahol nincs jólét és jog, ott nincs szabadság

A szabadság nemcsak jogokat, hanem biztonságot és lehetőségeket is jelent - írta Mesterházy Attila március 15-ei üzenetében.
A szabadság nemcsak jogokat, hanem biztonságot és lehetőségeket is jelent, márpedig egyre többen vannak, akiknek egyikből sem jut elég - írta Mesterházy Attila MSZP-elnök az MTI-hez eljuttatott március 15-ei üzenetében, kiemelve: ahol nincs jólét és jog, ott nincs szabadság sem. A szocialisták vezetője szerint "ha lesz szabad választás", a nép jövőre lerázza magáról az "elnyomást".

A nemzeti ünnepen a szabadságakarat összeköti az országot, mindannyiunkat, akiknek egyformán fáj a szabadság hiánya: a hajléktalant, a nyomorgót, a diákot, a jogvédőt, a munkanélkülit és az alkotmányjogászt - közölte az MSZP elnöke. Szerinte a szabadság ma Magyarországon nem jár egyformán mindenkinek, mert a szabadságot csak az tudja megélni, aki egyáltalán meg tud élni.

"Olyan országot akarunk, ahol nem jár kevesebb igazság a szegénynek, mint a gazdagnak. Ahol az esélyek nem attól függnek, hogy valaki az Avasra születik vagy a Rózsadombra. Ehhez felelős gazdaságpolitikára, igazságos társadalompolitikára és erős demokráciára van szükség. Mindezek azonban nem teljesülhetnek, ha hiányzik a rend. Demokratikus rend, mert a demokrácia nem egyenlő a rendetlenséggel, a tehetetlenséggel, a törvénysértések és jogtalanságok eltűrésével, a következménynélküliséggel" - írta Mesterházy Attila.

Az MSZP elnöke hozzátette: ma nem külső elnyomás ellen kell küzdeni, mint 1848-ban, "most a szabadon megválasztott magyar kormány az, amelyik a magyar nép ellen fordult", kihívást intézett minden demokrata, szabadságszerető ember ellen.

1848-ban a szabadság hívei szuronyokkal néztek szembe, ma "ellenfeleink fegyvere a populizmus, a nacionalizmus, a megosztás és a félelem. A magyar nép mindig lerázta magáról az elnyomást, az önkény urait. Ha lesz szabad választás, ez fog történni 2014-ben is" - olvasható az MSZP-elnök közleményében.

Olvasóink írták

 • 3. Valaki 2013. március 16. 08:58
  „Eltakarítjuk őket, ne aggóggy! :)))

  Komcsimentes Parlament lesz!”
 • 2. embertelen 2013. március 15. 21:19
  „A nemzeti szabadságharc csak akkor lesz győzedelmes, ha a polgárok 2014-ben eltakarítják a zsarnokot, aki a világ szine előtt állandóan szégyent hoz az áldott magyar népre.”
 • 1. galamblelkü 2013. március 15. 16:17
  „Ugyan ez a populista szöveg ment 2002-ben is.Aztán a Rózsadombon egyre jobban az Avason egyre nehezebben ment.Jólét nem volt-Attila szerint -akkor szabadság sem.Kicsit zavaros az egész üzenet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi üzenetben köszöntötte a romániai magyarokat a román miniszterelnök

Üzenetben fejtette ki jókívánságait a március 15-ét ünneplő romániai magyaroknak Románia… Tovább olvasom