Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Mesterházy: a Fidesz a kudarc receptjét követi

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerint a Fidesz a kudarc receptjét követi, amikor nem egyeztet a strukturális reformok majdani érintettjeivel, nem avatja be őket terveibe és nem kéri ki véleményüket.

Mesterházy Attila internetes oldalán vasárnap megjelent bejegyzésében egyben felajánlotta az MSZP tapasztalatait a strukturális átalakítások megtervezéséhez és végigviteléhez.

Az ellenzéki párt vezetője a www.mesterhazy.hu oldalon közzétett írásában úgy fogalmazott: újabb hét telt el anélkül, hogy megismerhette volna az ország a kormány reformterveit, miközben "hónapok óta tart a várakozás, folyik a titkos számolgatás" és a kormány "váltig ragaszkodik ahhoz, hogy a reformok bemutatását követően viharos sebességgel áttolja az intézkedéseket a parlamenten". Mint írta, arra azonban nem volt ideje a kormánynak, hogy a strukturális reformok majdani érintettjeivel kapcsolatot keressen, beavassa őket terveibe, kikérje véleményüket, miközben "rendkívül fontos a reformok alapos előkészítése".

Kiemelte, nélkülözhetetlen a reformok által érintett csoportok bevonása az előkészületekbe, hiszen nekik kell együtt élniük a változásokkal, nekik kell majd működtetniük a reform nyomán létrejövő új struktúrákat és fel kell készülni a reformok veszteseinek kompenzálására is, hogy az kiket, hogyan és milyen mértékben érint. "Aki azt mondja, hogy egy átalakításnak nincs vesztese, az vagy önmagának hazudik vagy a választóknak" - tette hozzá.

Mesterházy Attila szerint erre példa az egykulcsos személyi jövedelemadó, amit tavaly nyáron "napok alatt tákolt össze a kormány", és nem vett tudomást arról, hogy lesznek vesztesek, ezért a kompenzálásukra sem készült fel, most pedig "látszatintézkedésekkel próbálja takargatni hibáját, hiába". Az MSZP elnöke szerint a szocialistáknak most az a feladatuk, hogy jelezzék, "ebből így baj lesz". A szocialista párt elnöke egyúttal felajánlotta az MSZP tapasztalatait a strukturális átalakítások megtervezéséhez és végigviteléhez.

Olvasóink írták

 • 1. janika 2011. február 27. 13:51
  „A nyugdíjrendszer működtetése az állam feladata, amit nem háríthat át az üzleti szférára - jelentette ki Orbán Viktor vasárnapi Facebook-bejegyzésében, amelyben ezúttal a nyugdíj témakörében válaszol a neki feltett kérdésekr

  1. janika 2011.02.27. 13:45
  Naná, hogy állami feladat és jó lenne, ha nem a tolvajokra volna bízva, mint eddig volt és még mindig így van.
  Kunhalmi: Orbán Viktor az elmúlt húsz év politikáját folytatja
  - mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
  Csak nem mutyizni akar még mindig az elsíbolt nyugdíjakból?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokros mégis lemond EP-madátumáról?

Bokros Lajos aláírt egy olyan nyilatkozatot, amely szerint ha őt az MDF visszalépésre kéri… Tovább olvasom