Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mester Tamás az új lemezéről és a cseresznyemagokról

Tíz évig készült Mester Tamás szólólemeze, amely nemrég került a boltok polcaira. Már Amerikában is tesztelik, de azt mondja, ma már nem ragaszkodik görcsösen ahhoz, hogy világhírű énekes legyen. A nagy nőfaló hírében álló énekes lapunknak adott interjújában tagadta, hogy csapodár lenne. Szerinte csak a média állítja be annak.
Mester Tamás tíz évig írta lemezét. Fotó: Schmidt Andrea
– A 90-es évek elején a Mester és Tanítványai című együttessel ismerhette meg a magyar közönség, mely hatalmas siker volt, mégis két nagylemez után eltűnt. Majd az Elisabeth című musicalben, éppen Szegeden mutatkozott be színészként: a Halál szerepét alakította. Azt is abbahagyta egy év után, holott a darab hosszú évekig futott telt házzal. Mindent abbahagy, ami jól megy?
– Ezek szerint igen. Az Elisabeth-szerep egyébként csupán arról szólt, hogy kipróbáltam magam. Sosem volt gyerekkori álmom, hogy színházban szerepeljek. Jól ment, úgy tudtam abbahagyni, hogy tetszett az embereknek, amit csináltam, de a színészet a továbbiakban maximum filmes vonalon érdekelne. Sok musicalszerepre felkértek azóta, de nem akarok minden este 7-re bejárni valahova. Nekem ennél jóval több szabadságra van szükségem.

Amerikában is tesztelik

– Említette a filmezést. Az miben más?
– Azt csak egyszer kell megcsinálni, de akkor nagyon jóra. Jó lenne, ha egyszer megtalálnának egy szerepajánlattal, de nem küzdök érte, mint ahogy egyébként semmi másért sem. Régebben nagyon küzdős voltam, akkoriban szinte ragaszkodtam ahhoz, hogy világhírű legyek. Szinte függtem tőle. De már az új lemezemnek is más az üzenete. Ha az ember a pillanatnak él, az akarás lelkesedéssé változik.

– Azért mégiscsak megmaradt a vágya a világhírre, hiszen albumát nemcsak itthon adta ki, Amerikában is tesztelik.
– Nyilván, szeretném, hogy nagy teret kapjon, ha már egyszer tíz évig írtam. De nem függök már tőle. És fura módon van egy olyan kozmikus törvény, hogy abban a pillanatban, amint az ember elengedi, akkor megkapja. Épp a múlt héten ment le az Altass el című számom klipje az MTV-n, és negyedik helyen nyitott a World Chart Show-n.

Mindenhol otthon

– Külföldön hamarabb vált ismertté, mint Magyarországon, és most ismét a tengerentúlra kacsingat. Ott érezné igazán jól magát?
– Nem, most teljesen jól vagyok itt. De úgy tűnik, ez az otthonérzés nem helyfüggő. Mindenhol otthon tudok lenni.

– Ezek szerint független személyiség?
– Próbálok az lenni. Hiszen ez a szabadság alapja.

– De egy idő után az embernek már nem a szabadság a legfontosabb...
– Hát, ebben különbözünk. Az a baj, hogy a felnőttek már beletörődtek, hogy nincs abszolút szabadság, az életben kompromisszumokat kell kötni. De ebben nincs igazuk.

– Ehhez a gondolkodásmódhoz köthető akkor az is, hogy lépten-nyomon azt hangoztatja magáról a médiában, milyen nagy nőfaló, azaz partnerkapcsolatban sem keresi az állandóságot?
– Egyáltalán nem igaz, hogy nőcsábász vagyok. Ha ez így tűnik, annak csak az az oka, hogy állandóan erről kérdeznek. A sajtó szereti kategorizálni az embereket. Mivel engem gyakran látni nők társaságában, én lettem a Casanova, meg a Don Juan.

Kialakított kép

– Bántja, hogy így alakult?
– Abszolút nem érdekel. Hidegen hagy az emberek rólam alkotott jó és rossz véleménye egyaránt. Sokan gondolják például rólam azt is, hogy meleg vagyok, vagy hogy kábítószerezek. Ez nem zavar. Csak az, ha – mint ahogy ön is – már eleve így teszik fel a kérdést, hogy miért hangoztatom magamról: nőcsábász vagyok.

– Barátja, ismerőse viszont valóban sok van: az iwiw szerint háromezer. Tényleg mindegyiküket ismeri?
– Kilencven százalékukat. A maradék tíz százalékot pedig inkább visszajelöltem, mert jártam már úgy, hogy megkérdeztem, honnan ismerjük egymást, és kiderült, hogy óvodai vagy iskolás csoporttársam volt, csak nem emlékeztem rá. Megsértődött. Amúgy ez a háromezer ismerős szerintem nem is nekem szól, inkább a dalaimnak, meg annak, hogy láthatnak a tévében. De ez nem baj.

– Az életét most az albuma népszerűsítése tölti ki. És még?
– Nem tudom... Amikor például jöttünk ide, Szegedre, cseresznyemagokkal snóbliztunk. Most az töltötte ki.

– Esetleg valami értelmes dolog?
– Pont ez az üzenet lényege. Hogy nincs annál értelmesebb, mint snóblizni cseresznyemagokkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.05.

Tovább olvasom