Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Mesemondók mesés sikerei

Budapest - A Benedek Elek-emlékév tiszteletére meghirdetett mesemondó verseny országos döntőjén öten képviselték a megyét. Két kategóriában megyei versenyző lett az első, ők utaznak Sepsiszentgyörgyre.

A Magyar Művelődési Intézetben – a Budai Vigadó épületében – rendezték meg a szervezők a nagy mesemondó, Benedek Elek születésének 150., halálának 80. évfordulója előtt tisztelegve az országos mesemondó verseny döntőjét szombaton.

A megyei és a területi döntőkön több százan vettek részt a különböző kategóriákban. Mint azt a kiíró Magyar Versmondók Egyesületének elnöke, Kiss László elmondta, hat kategóriában – alsó, illetve felső tagozatos általános, középiskolás, ifjúsági, felnőtt és szépkorú – hirdették meg a versenyt. A budapesti döntőre 36-an kaptak meghívást.

A megyét öten, a jánossomorjai Wittmann Elekné, a bősárkányi Szabó András, az enesei Francia Dominika, a győri Lakatos Nóra Eszter és a máriakálnoki Csizmadia Áron képviselték. Minden megyei nívós előadással mutatkozott be, a szakértő zsűri, amelynek elnöke Gabnai Katalin, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára volt, elismerésben részesítette a versenyzőket.

Az országos mesemondó verseny megyei résztvevői: Francia Dominika, Wittmann Elekné, Lakatos Nóra Eszter, Csizmadia Áron, Szabó András. Fotó: Tóth Gyula
Az országos mesemondó verseny megyei résztvevői: Francia Dominika, Wittmann Elekné, Lakatos Nóra Eszter, Csizmadia Áron, Szabó András. Fotó: Tóth Gyula

Az eredményhirdetésnél minden résztvevő gazdag könyvajándékot és emléklapot kapott. Egyedül a győztesek vehettek át kisebb csomagot, de nem bánták, mert a nekik járó díj, hogy szeptember végén részt vehetnek a Sepsiszentgyörgyön rendezendő mesemondógálán. A gála annak része lesz, hogy Kisbaconban koszorút helyeznek el Benedek Elek szülőházán.

Az alsó tagozatosok között első helyen végzett Lakatos Nóra Eszter a Pletykás asszonyok című magyar népmesét mondta el.

– Örülök nagyon, hogy első lettem, s utazhatok Sepsiszentgyörgyre. Óvodáskorom óta mondok mesét, szeretem hallgatni is, szépek a történetek. Többször indultam már országos versenyen, eddig két harmadik helyet szereztem, s mindkétszer különdíjat is nyertem. Most először lettem első – örvendezett Nóra.

A felsős kategóriában győztes Francia Dominika ugyancsak óvodáskora óta mond mesét.

– Nagyon örülök, hiszen először indultam országos versenyen. Két mesével készültem, végül Benedek Elek Három kívánságát adtam elő. A felkészülés során naponta elmondtam anyukámnak a meséket – amelyeket nagyon szeretek –, így igyekeztem tökéletesíteni a tudásomat.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. szeptember 14. 20:22
    „Csak nem az MSZP ifjúsági tagozatát akarják ,feltölteni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megállapodtak a banki magatartási kódexről

A hitelezésben minden átlátható lesz az ügyfeleknek, felfüggesztik a lakások elárverezését. Tovább olvasom