Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Mesélj Mindennap! - kampány a gyermekek egészséges lelki fejlődéséért

Országos társadalmi kampány indult útjára pénteken, a kezdeményezés a közös mesélés jelentőségét hangsúlyozza.
Mesélj Mindennap! címmel országos társadalmi kampány indult útjára pénteken, a kezdeményezés a közös mesélés jelentőségét hangsúlyozza.

A mesélés nemcsak a családi kapcsolatok erősítésében nagyon fontos, de hozzájárul a gyerekek egészséges lelki és társadalmi fejlődéséhez is.

"A mese a legjobb gyerekszoba, a mese útravaló, a jövő társadalmát neveli, így meghatározó szerepe van az egész társadalom jövőjének szempontjából is. Amilyen embereket nevelünk, olyan lesz a jövőnk" - fogalmazott a programot elindító Médiaunió közleménye. A Médiaunió Kuratóriuma közel 800 beérkező témajavaslat közül választotta a 2011-es kampány témájául a családi meseolvasást.

A nyertes javaslat "Olvass esti mesét a gyermekednek, és tölts vele együtt tartalmas időt!" címmel érkezett. Az Ipsos kutatásai alátámasztják, hogy a 3 évnél fiatalabb gyerekek mindössze felének mesélnek a szülei naponta, az ennél idősebbek családjában pedig még rosszabb a helyzet. A Médiaunió idei, Mesélj mindennap! kampányának célja, hogy ezen változtasson. A szervezők olyan üzenetet fogalmaztak meg, amely hosszú távon segítheti a gyerekek szellemi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, hogy boldog és magabiztos felnőttekké válhassanak, mert ezáltal jó néhány súlyos társadalmi probléma válna megelőzhetővé - vélekedtek a szervezők. "Gyermekkorban a meseolvasás tartalmas együttlétet biztosít szülő és gyermek számára. A mese megmozgatja a gyermeki fantáziát, a képzelet erejével hat, segít a belső kép kivetítésében. Mindeközben a mese segít átvészelni a nehézségeket, segít a gyermek lelkében zajló konfliktusok megoldásában, feloldásában is" - mondta korábban Rudolf Péter, Jászai Mari-díjas színész, a kuratórium tagja.

A kampány pénteken Benedek Elek születésének évfordulóján indult. Ennek alkalmából a kampányindító eseményeként meghirdették a magyar mese óráját, amelyhez Magyarország közel 300 óvodája és bölcsődéje, valamint számos ismert személyiség is csatlakozott.

Minden óvodában délután egy órakor ugyanazt a mesét olvasták fel a gyerekeknek az óvónők. Péntektől látható a kampány első tv-bejátszása, elindul a Facebook-oldala, illetve a www.meseljmindennap.hu portál is elérhető. Október elejétől pedig tv- és rádiócsatornákon, napi, heti és havi lapokban jelenik meg a Médiaunió kampánya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Budapest Film forgalmazza a Martha May Marlenét

A Budapest Film fogja Magyarországon forgalmazni a Martha Marcy May Marlenét, a mozibemutató 2012… Tovább olvasom