Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Meselemezt készített a Barátok Közt Mónikája

Meselemezt jelentetett meg a Barátok Közt egykori Mónikája, Farkasházy Réka. A színésznő óriási felelősségnek tartja a kicsik szórakoztatását, de nagy kedvvel vágott bele, mikor három évvel ezelőtt Szegeden először állt gyerekközönség elé. Munkájáról szívesen beszélt lapunknak, magánéletével kapcsolatban azonban elhatározta: egy szót sem szól már a médiában.

Farkasházy Réka: A gyerekközönség mindig nagyon hálás. Fotó: Segesvári Csaba
Farkasházy Réka az ország Mónikája. Bár már régóta nem szerepel a Barátok Köztben, még mindig így emlegetik a fiatal színésznőt. De, mint mondja, ezt nem bánja.
– Nem akarom soha levetkőzni Mónikát olyan értelemben, hogy ez a szerep életem egyik jelentős részében meghatározó volt – mondta. – Szerencsére soha nem volt problémám azzal, hogy ha felmentem a színpadra, csak Mónikát látták bennem. Filmes berkekben persze más a helyzet: ott az arcom ilyen szempontból valóban „lejáratódott". Velük egyelőre még nehéz elhitetnem, hogy más karaktert is képes vagyok megformálni.

Színésznő marad

Farkasházi Réka manapság inkább a gyerekközönséget célozza meg. Előbb a szintén a magyar szappanoperával ismertté vált Juga Veronikával adott ki babaszakácskönyvet, majd egy rövid ideig gyerekműsort vezetett a tévében. Most pedig meselemezt jelentetett meg, Samunadrág címmel. – Azért alapvetően színésznő vagyok, és az is szeretnék maradni – szögezte le. – De úgy gondolom, a gyerekdalok éneklése megférhet e mellett.

A meselemezeknek régen hatalmas presztízsük volt: generációk nőttek fel Halász Juditon, Levente Péteren, Gryllus Vilmoson és a Kaláka együttesen. Ezek az előadók még ma is egyet jelentenek az igényes gyermekszórakoztatással, Farkasházy Réka vállalkozása így saját bevallása szerint is nagy bátorságra vallott. – Nagyon nagy felelősség ez, hiszen jelentős hatással vannak a fiatal korban hallgatott dalok és versek a gyerekekre – mondta.

Réka három évvel ezelőtt, éppen Szegeden lépett fel először gyermekközönség előtt. – Akkor kezdték mondogatni nekem, miért nem foglalkozom komolyabban ezzel a műfajjal, hiszen szeretnek a gyerekek. Abban az évben még csak meséltem nekik, következő alkalommal már énekeltem is. Végül pedig úgy hozta a sors, hogy megvalósulhatott ez a lemez – mesélte.

Nincs előítélet

A színésznő úgy tapasztalja, a gyerekközönség mindig nagyon hálás és őszinte, és ami a legfontosabb: nincsenek előítéleteik. – Ugyanakkor nagyon nehéz velük – tette hozzá. – Egy pillanatra sem szabad alábbhagynia a lelkesedésnek és a koncentrációnak, mert egyből megérzik. Ezért mindig nagyon fel kell készülni, és a maximumot nyújtani. Egy ilyen ötvenperces koncert sokkal többet kivesz belőlem, mint mondjuk egy két és fél órás, két felvonásos színdarab.

A magánélet tabu

A fiatal színésznő tehát sokat dolgozott mostanság, a lapok mégsem erről, hanem magánéleti viharáról cikkeztek. Hónapokig bérelt helye volt a címlapokon válása, valamint Barátok Közt-ös kollégájával, Németh Kristóffal való kapcsolata, majd szakítása miatt. Mostanra talán lezárult életének ezen korszaka is, mely korábbi nyilatkozatai szerint nagyon megviselte, jelenlegi lelkiállapotára vonatkozó kérdésünket azonban kedvesen elhárította.
– A magánéletemről nem szeretnék beszélni – mondta. – Megfogadtam, hogy ezentúl megőrzöm magamnak az életem ezen részét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szokott befőzni gyümölcsöt?

Tovább olvasom