Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Mérlegen az Qszi szezon

Három gyQri röplabdacsapat szerepel a nemzeti bajnokságban. A Széchenyi SE férfiegyüttese az NB I-ben, míg a GyQri Dózsa és a GyQri Universitas DRC nQi csapatai pedig az NB II-ben. Az alábbiakban Farnady ErnQ, a városi röplabdaszövetség elnöke segítségével az alakulatok elmúlt fél szezonban mutatott teljesítményét értékeljük.

Röplabda SZESE: hatodik hely

A Széchenyi SE – miután átvette a GyQri RC csapatát – jól szerepelt az elmúlt bajnokságban. A pontvadászatot a 2006/2007-es évadra átszervezték: a csapatokat két csoportba osztották. A gyQriek talán a jobb alakulatok társaságában játszották le a kétfordulós alapszakaszt, amelyben a hatodik helyet szerezték meg. Tavasszal a másik csoport második négy helyezett csapatával küzdenek az NB I 9–16. helyezéséért. A gyQri együttes úgy kezdte a szereplését, hogy a három férfiszakosztályt egyesítette. Ez kezdetben jól mqködött, több rutinos játékosnak köszönhetQen nem maradt el a jó eredmény sem. A mostani bajnokság kezdetére azonban kissé megfogyatkozott a játékosállomány.
„ A legjobbak átigazoltak olyan csapatokhoz, ahol anyagi juttatásban részesültek. Néhányuknak – fQiskolai tanulmányaikat befejezve – munkahelyük nem tette lehetQvé azt, hogy részt vegyenek az edzéseken és a mérkQzéseken. A játékosok Oroszi László edzQ vezetésével mindent megtettek a jó szereplés érdekében. Sajnos azonban olyan sérüléshullám történt a csapat életében, amely a megnyerhetQ mérkQzéseken csupán a tisztes helytállást tette lehetQvé. A szakosztály junioregyüttesét a Jedlik fiúcsapata alkotja, akik Szabados Oszkár vezetésével az ötödik helyet szerezték meg az alapszakaszban.”
A bajok ellenére úgy tqnik, a második csoportbeli ellenfelek közül több legyQzhetQ, ezzel pedig elfogadható végsQ helyezést érhetnek el a lelkes fQiskolás-

egyetemista röplabdások. Az egyesület a lehetQségeihez mérten sokat tett azért, hogy biztosítsa a csapat szereplését.
„ Kisebb gondot jelent, hogy az önkormányzati támogatás csekély mértékq. A három férfiszakosztály mintegy egymillió forint támogatásban részesült csak, az egyesítés után a Széchenyi SE röplabdaszakosztálya ennek a harmadát kapta meg. Másik fájó probléma a teremgond. A városi egyetemi csarnok építésének utolsó fázisában elfelejtették a röplabdaállványnak készített betonaljzatokat. Ezt azóta sem hozták helyre. Ha a csarnok hátsó részében játszhatnánk a mérkQzéseinket, akkor a néha szépszámú nézQközönség le is ülhetne. Jelenleg a kis tornatermekben a fal mellett állva szurkolhatnak csupán a magyar élcsapatok gyQri vendégjátékának.”

Harmadik helyen

A GyQri Dózsa SE nQi csapata legutóbb az NB II Nyugati csoportjának bajnoka lett. A lila-fehérek az osztályozókon jogot szereztek arra, hogy a legjobbak között szerepeljenek. Mindezt azonban sem az egyesület anyagi, sem a személyi feltételei nem tették lehetQvé.
„ Ebben a szezonban kissé gyengébben szerepeltek a hölgyek, hiszen a harmadik helyet szerezték meg. A bajnokság elején jobban szerepeltek, de különbözQ okok miatt több mérkQzést is elveszítettek. Ilyen körülmények között Lesku Ferenc edzQnek nem lesz könnyq még a harmadik hely megtartása sem. Újdonság, hogy a mérkQzéseiket az új, impozáns ikrényi sportcsarnokban rendezik. A juniorgárda az ikrényi lányokra épül. Pk szintén a harmadik helyen várják a bajnokság folytatását. Ferenczy Tamás edzQ hosszú évek alatt kialakított bázisa ontja magából a jó játékosokat, akik eredményesek is.”

Örömök és gondok

A GyQri Universitas DRC hasonlóan szerepelt, mint a legutóbbi bajnokságban. Jelenleg a hatodik helyen állnak. Gond és öröm itt is váltja egymást. Játékosok más egyetemekre mennek, szerencsére néhányan pedig GyQrbe jönnek tanulni. Így nagyjából az egyensúly megmarad, de az új játékosok csapatba építése idQbe telik.
„ A régi játékosok közül többen az egyetemi és fQiskolai tanulmányaikat nehezen tudják összeegyeztetni a sporttal. EdzQként remélem, lassan belerázódnak a fQiskolai életbe és továbbra is lelkesen tudnak röplabdázni. A felnQttcsapatban csupán három nem juniorkorú játékos szerepel. Így minden lehetQség adott, hogy a rutinszerzés után jobb helyezést érjenek el. A juniorbajnokságban az ötödikek vagyunk.”
Országos bajnokságban is jól szerepeltek az egyesületek utánpótláscsapatai. A serdülQk között a Széchenyi SE fiú- és a GyQri Universitas DRC lánycsapata továbbjutott a területi döntQk után. A gyermek korosztályban a GyQri Röplabda Club fiúcsapata és a GyQri Dózsa-Ikrény lányegyüttese is tovább folytathatja szereplését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitöltötte a gáztámogatási kérelmet?

Tovább olvasom