Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Méretes várólista

A megyei kórház ortopédiai szakrendelésén a jelentkezőknek három hónapot (!) kell várniuk a vizsgálatra.
A napokban több olvasónk is megkeresett bennünket telefonon, és a megyei kórház ortopédiai szakrendelésével kapcsolatos panaszainak adott hangot. A pácienseknek a bejelentkezéskor vagy egy három hónappal későbbi időpontot ajánlanak, vagy azt javasolják, hogy reggel a nyolc órai kezdés előtt kérjenek sorszámot. A rendelés azonban csupán délután kettőig tart, így a reggel kapott sorszám még nem jelenti automatikusan azt, hogy a várakozó sorra is kerül.
Mindez különösen a vidéki pácienseknek és a kisgyermekes szülőknek jelent nagy problémát. A falvakból érkezőknek hajnalban kell beutazniuk Győrbe, aztán, ha kapnak is sorszámot, előfordul, hogy csak jó pár óra után jutnak be. A téti Bökönyi Juditéknak sem sikerült „ bababarát ” időpontot találniuk, három hónapot pedig nem várhattak. Végül a férj reggel hat óra után beállt a sorba, hogy ne kelljen a 19 hónapos kisgyermeküket öt órakor nyűgösen kelteni. Az édesanya nem érti, hogy egy ilyen nagy vonzáskörzetű megyeszékhelyen miként lehet az, hogy hetente négyszer hatórás, egyszer pedig hétórás az ortopédiai rendelés – beteg ugyanis rengeteg van.
Dr. Szebeni Antal főorvos lapunk érdeklődésére elmondta: a Bökönyi családot félretájékoztathatták, ugyanis a három éven aluli gyermekeket szerdánként déltől kettőig soron kívül megvizsgálják. A többi panasz azonban nem új keletű, évek óta rendszeresen kapnak kritikákat a betegektől.
Ennek ellenére tavaly az Országos Egészségügyi Pénztár tovább csökkentette a rendelési időt arra hivatkozva, hogy az ortopédiai szakrendelés nem tartozik a sürgősségi ellátások közé. Naponta jelenleg egy orvos áll a páciensek rendelkezésére, s átlagosan tíz perc jut egy emberre. A főorvos úgy véli: az ortopédiai problémákkal várhatnak akár három hónapot is a betegek, s inkább kérjenek egy időpontot, mint hogy kora reggel sorszámra várjanak.
Naponta összesen csak harminc beteget tudnak megvizsgálni, s ilyenkor a bejelentkezettek kerülnek előre. Előfordult, hogy valaki reggel fél hétkor már nem jutott sorszámhoz, s az is, hogy kapott ugyan, de hiába, mert kettőig nem került sorra: így felesleges korán keléssel és várakozással telt el az egész napja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Késik a Széchenyi hitelkártya

A kormány közlésével ellentétben várhatóan nem májusban, hanem csupán június végén jelenik meg a Tovább olvasom