Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Mercedes gyár: Alapkőletétel pénteken

Kecskeméten 800 millió euróból épül fel az új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül szolgáló üzem.

A kecskeméti Mercedes-beruházás a Magyarország iránti bizalomról szól, mert aki ilyen beruházást kezd, az bízik önmagában és azokban, akikkel együttműködik - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök, a Mercedes gyár ünnepélyes alapkőletételén pénteken Kecskeméten.

A Daimler-Benz, amely a Mercedes gépjárművek gyártásával a csúcstechnológiát képviseli a világon, bízik abban, hogy velünk együtt megtalálja számításait az új gyár felépítésével - mondta a miniszterelnök a gyár helyszínén.

Mercedes gyár: Alapkőletétel pénteken

Pénteken ünnepélyes keretek között, Bajnai Gordon miniszterelnök, a Daimler-Benz AG vezetői és Zombor Gábor polgármester helyezik el a Mercedes gyár alapkövét Kecskeméten.

A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern 2008. júniusban jelentette be, hogy Magyarországot választja új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül, a cég elnökségének egyhangú döntése alapján a 800 millió eurós beruházással megvalósuló új üzemet Kecskeméten építik fel.
A 450 hektáron felépülő kecskeméti gyár a Daimler-Benz első kelet-európai üzeme lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása.

A tervek szerint a gyártás előreláthatóan 2012-ben kezdődik és 2.500 alkalmazott dolgozik majd a gyárban, illetve a beszállítói körben további 10 ezer munkahelyet jelenthet.

A kormány a beruházást nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította.

A kormány a német cég új üzemének építéséhez a befektetőknek adott szokásos támogatási csomagot adja, amely a beruházáshoz adó jellegű kedvezményt, képzési támogatást, illetve készpénzt tartalmaz. Számítások szerint, a támogatás négy év alatt térül meg azokból az adóbevételekből, amelyek a támogatás révén megvalósuló beruházásból származnak majd.

A szociális tárca a Munkaerőpiaci Alap képzési alapból az uniós szabályoknak megfelelően legfeljebb egymillió eurós támogatást biztosíthat a kecskeméti beruházásánál a szakmunkaerő-igény kielégítéséhez.

A Daimler-Benz és Kecskemét városa közötti megállapodás értelmében, a város megvásárolta a Mercedes-gyárhoz szükséges földterületet, átminősítette iparterületté és továbbértékesítette a beruházónak ugyanazon az áron, amelyen vásárolta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezúttal Tatabányán téptek ki egy automatát

Drótkötéllel kiszakítottak a falból egy pénzkiadó automatát, a rablók azonban nem bírták… Tovább olvasom