Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Mentőöv az esztergomi önkormányzatnak?

Újabb fordulóhoz ér az esztergomi reorganizáció: kedden ülnek tárgyalóasztalhoz a város, a hitelező bankok és a kormány képviselői - ismerteti a keddi Napi Gazdaság.
A gazdasági napilap cikke arról ír, hogy kedden a város ismét tárgyalóasztalhoz ül a két hitelező bankkal, a Raiffeisennel és a K&H-val, illetve a Tállai András önkormányzati államtitkár vezette delegációval. A megbeszélés célja, hogy új reorganizációs tervet dolgozzanak ki az önkormányzat pénzügyi problémáinak orvoslására. A tárgyaláson akár egy új koncepcióval, akár a régi újragondolásával dobhatnak mentőövet a városnak, amelynek fizetésképtelenné válását legutóbb szeptemberre prognosztizálták.

A terv mielőbbi kidolgozását indokolja, hogy egyrészt szeptember 30-ig a városnak egymilliárd forintot kell kifizetnie a két pénzintézetnek, az összesen 4 milliárdos kötelezettség részeként, másrészt ki kell fizetni a negyedévente esedékes 180 millió forintos részletet is. Ősz elejére ígérték azt a 400 millió forintos állami inkasszót is, amely az önkormányzat tavaly decemberben átvett intézményeinek működtetési költségét fedezi.

A város havi működési költsége 120 millió forint, és szeptember közepén ugyan 1,5 milliárd forint adóbevételre számíthat az önkormányzat, az összegből 1,2 milliárd forint iparűzésiadó-tételt azonnal tovább is kell utalni, így októberre ismét a tönk szélére kerülhet a város gazdálkodása; legalábbis ha nem alakítják ki a reorganizáció új kereteit - ismerteti a Napi Gazdaság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

További információkat kért a Költségvetési Tanács

Augusztus közepén kapja meg a 2013-as költségvetés tanulmányozásához szükséges pótlólagos… Tovább olvasom