Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Menthetetlen volt Kaszás Attila

A vérkeringés összeomlása volt Kaszás Attila színművész halálának  közvetlen oka – hangzott el szombaton az Országos Idegsebészeti  Tudományos Intézetben tartott sajtótájékoztatón. 
Szikora István, az intézmény főigazgató-helyettes főorvosa a  betegséget általánosságban ismertetve elmondta, hogy az agyat  borító lágy hártya és az agy felszíne között elhelyezkedő valamilyen  ér megrepedése következtében fellépő vérzésről van szó.  „Magyarországon  1000–1500 közé tehető az ilyen esetek  előfordulása" – mondta.  Magyarázata szerint az esetek 85 százalékában, egy veleszületett  érfali gyengeség következtében, fokozatosan növekvő vékony falú  értágulat alakul ki, amely egy bizonyos pillanatban megreped. Ismertetése szerint a fennmaradó 15 százalékban egyéb okok  szerepelnek.

Ezek egyike az érfal hosszanti megrepedése. Ebbe a 15 százalékba tartozik Kaszás  Attila esete.  A következményekről beszélve Szikora István elmondta, hogy a  vérzés pillanatában rendkívüli mértékben megnövekszik az agynyomás. „Ennek a befolyásolására nincs orvosi eszköz, csak segíteni  tudjuk a betegek túlélését. Ez az intenzív neurológiai terápia  feladata, ami ezen betegek kezelésének egyik legfontosabb eleme" –  mondta.  „Tekintettel arra, hogy mindezek ellenére tragikus véget ért a  folyamat, feltételezhető, hogy már a legelején  olyan agyi központok  sérültek, amelyek végzetesen befolyásolták az életkilátásokat. Ennek  a következménye volt ez a gyors, tragikus lefolyású esemény" –  hangsúlyozta Bognár László.  Kaszás Attila színművész pénteken este hunyt el, 47 éves korában.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi a véleménye a magyar–orosz gáztárgyalásról?

Tovább olvasom