Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Mentők: Nagyobb távolságot futnak Versenyben az idővel

Sopron–Kapuvár munkatársunktól A mentőszolgálat állandó versenyfutásban van az idővel. Különösen igaz ez most a kapuvári térségre, ahonnan a soproni súlyponti kórházba kell szállítani a betegeket.
Sopronban és Kapuváron egyaránt kérdés: hogyan, melyik állomás kocsijával és személyzetével kerül majd a soproni Erzsébet-kórházba a rábaközi beteg? Sopronban attól tartanak, a helyi erőket vonja majd el az új feladat, míg Kapuváron joggal félhetnek attól, a távolság – mindenféle értelemben – sokba kerül majd.
Dr. Puskás Tivadar, az Országos Mentőszolgálat Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyei regionális vezetője a Kisalföldnek elmondta, bár a betegszám nem változott, a szállítások távolsága, s emiatt időtartama is, jelentősen megnőtt. A helyzet új mentőautók üzembe állításával oldható meg megnyugtatóan, de hogy azokat Kapuváron vagy Sopronban állítják-e forgalomba, illetve milyen arányban, még kérdés. A főorvos elmondta, már készülnek azok a számítások, szakmai felmérések, amiket a kérdés rendezése érdekében az OMSZ központjába benyújtanak.
A helyzet új mentőautók üzembe állításával oldható meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orvospárt alakul Magyarországon

Orvospárt alakul Magyarországon, a következő választásokon kormányzati szerepbe szeretnének jutni. Tovább olvasom