Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Menekülő autósra lőttek a rendőrök a fővárosban

Az autó kerekeire leadott lövésekkel próbáltak feltartóztatni egy menekülő autóst a rendőrök pénteken a fővárosban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnapi sajtótájékoztatóján Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese.
Mint elmondta, a rendőrök a VIII. kerületi Diószegi Sámuel utcában akartak ellenőrizni egy autót, a járművet vezető sofőr azonban nem állt meg a jelzésre. A rendőrök a nyomába eredtek, rádión is segítséget kértek. A férfi a menekülés közben Budán, egy parkolóban állította le az autót.

A rendőrök ismét megpróbáltak intézkedni, de a sofőr ekkor hirtelen beindította a járművet, s megpróbálta elütni a két rendőrt, akik ekkor több célzott lövést adtak le a menekülő autó kerekeire - mondta az ügyeletes. A férfinak sikerült elhajtania, majd néhány utcával arrébb kiugrott az autóból és gyalogosan menekült el a helyszínről.

Sass Oszkár elmondta, hogy az autó és a rendszám is lopott volt. A férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészség, valamint a BRFK gépjármű-felderítési osztálya indított eljárást.

Olvasóink írták

 • 4. szocdem 2010. november 29. 20:11
  „".........de a sofőr ekkor hirtelen beindította a járművet, s megpróbálta elütni a két rendőrt, akik ekkor több célzott lövést adtak le a menekülő autó kerekeire......"

  Tisztelt Kisalföld,tisztelt Rendőrség!

  Amennyiben ez a hír Önök szerint így lejátszódhatott:
  - mert nem torlaszolták el a leparkolt, menekülést befejező gépjármű útját a szolgálati gépkocsival
  - mert a gépkocsit valamelyik hossztengelyének vonalában közelítették meg a rendőrök
  - mert a távolodó jármű - a fegyver használatot megalapozó - közvetlen életveszélyt okozott a helyben maadó rendőrökre

  ...nos akkor semmi de semmi mondanivalóm nincs, csak annyi, hogy az ügyben szereplő intézkedő rendőrökön kívül azonnal le kellene szerelni a vezetőjüket, a kiképzőjüket, sőt az ügyészt is el kell bocsátani haladéktalanul az állásából aki ezt szó nékül tűri... Ennyi baromságot a fizikai valóság elferdítésére még egy hatósági személy sem hordhat össze!

  Amennyiben az esemény a parkolóban nem így történt, akkor ideje volna elgondolkodni, hogy pár ezer Ft bírság behajtása, - de akár egy lopott tárgy visszszerzése - megér-e egyetlen emberi életet is egy olyan országban, ahol a halálbüntetést a törvény zárja ki!
  A bűnöst el kell fogni - de törvényes eszközökkel, a gyávaságot pedig helyén kell kezelni, nem pedig hősi eposzt kell hozzá költeni kedves elvtársak! (Közönséges gyáva fickó aki fegyvertelen emberre lődöz. Megnézném mekkorát tesz a gatyába ha egyszer majd vissza is lőnek rá)”
 • 3. annobon 2010. november 29. 08:42
  „Ismét a rabló győzedelmeskedett a pandúr felett!”
 • 2. Truder 2010. november 28. 17:36
  „Rossz helyre céloztak, nem a kocsi kerekére kellett volna, hanem a sofőr fejére”
 • 1. gjozsi88 2010. november 28. 16:49
  „Ja...hogy már nem csak a közbiztonság érzet romlott, hanem a közbiztonság is....?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál elutazott az Afrika-EU csúcstalálkozóra

Schmitt Pál köztársasági elnök vasárnap Tripoliba utazott, ahol részt vesz az Afrika-EU… Tovább olvasom