Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Melyik pártra keresnek többször az internetezők?

A Kurzor.hu internetes keresőprogram statisztikája szerint az internetezők közül legtöbben a Fideszre (50%), majd az MSZP-re (27%) kíváncsiak kereséskor. A politikusok közül Gyurcsány elhíresült videója vonzotta a legtöbb keresést.
Minden párt irányítani szeretné, milyen kérdések kerüljenek az emberek érdeklődésének középpontjába, de vajon mire kíváncsiak a szavazók valójában? A Kurzor.hu internetes kereső statisztikái szerint a szolgáltatást használó internetezők a jelenlegi parlamenti pártok közül leginkább a Fidesz iránt érdeklődnek: a 4 pártra együttesen irányuló keresések fele a Jövő Szövetségével volt kapcsolatos. Ezzel egyidejűleg az internetezők 27%-a az MSZP, 14%-a az SZDSZ nevét gépelte be, míg a legkevesebb "szavazatot" - a keresések 8%-át - az MDF kapta.

Szembetűnő, hogy a felhasználók e téma kapcsán széleskörű értesülésekre vágynak: jelentős figyelem irányul a pártok helyi, illetve ifjúsági szervezeteire, ugyanakkor az internetezők éppúgy kíváncsiak a helyi képviselőjelöltekre, mint az országos pártlistákra. A 2005. december 1-től 2006. február 28-ig tartó időszak kereséseit összesítő adatok szerint a választók szembesíteni szeretnék a pártokat eddigi ígéreteikkel is: az abszolút listán előkelő helyezéseket értek el a korábbi választási kampányokra és pártprogramokra irányuló keresések.

Ha a jelenlegi parlamenti pártok helyett azok vezéregyéniségeinek nevére vonatkozóan vizsgáljuk a keresettséget, akkor a toplista élén megfordul a sorrend. A kormányfőjelöltek listájában Gyurcsány Ferenc végzett az élen, a keresések 75%-a az ő nevére irányult. A jelenlegi miniszterelnökre elsősorban elhíresült táncos videója kapcsán voltak kíváncsiak az internetezők, de komoly érdeklődés mutatkozott Gyurcsány internetes naplója és könyve iránt is. Emellett az MSZP jelöltjének jelenlegi anyagi helyzete, illetve vagyonának gyarapodása foglalkoztatja az internetezőket.

A második helyezést elért Orbán Viktor nevét leggyakrabban pártjával együtt gépelték be a Kurzorba, de az internetezők a Fidesz kormányfőjelöltjének nevét - valószínűleg országjárása kapcsán - sűrűn kapcsolták össze városokkal is. Ezen kívül sokan kerestek rá Orbán elhangzott beszédeire.

A két nagy párt dominanciáját mutatja, hogy a kisebb pártok vezető politikusainak neve lényegesen ritkábban került be a keresőablakba: Kuncze Gábor, illetve Dávid Ibolya nevét mindössze 1, illetve 2%-os arányban gépelték be az internetezők. A politikusok vagyoni helyzete, életpályája továbbra is a választók érdeklődésének középpontjában van, de a reflektorfény mostanra már családjukra is ráirányul. A Kurzor.hu statisztikái szerint az internetezők Dávid Ibolya férje mellett Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor gyermekeire is rákeresnek.

(Forrás: Presscenter.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átváltoztatjuk: Hegedűsné Kónya Szilvia

Három gyerek után akarta meglepni férjét a forráskúti Hegedűsné Kónya Szilvia, amikor jelentkezett… Tovább olvasom