Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Melyik öt utat újítaná fel biztosan 2010-ig Győrött?

Megkérdeztük a győri polgármester-jelölteket arról, hogy 2010-ig, melyik öt utat újítanák fel biztosan Győrben?

Szeptember 19-ei (keddi) kérdésünk:

Melyik öt utat újítaná fel biztosan 2010-ig Győrött?

Borkai Zsolt (Fidesz – MPSZ–KDNP): – Ha a győri választók bizalmat szavaznak nekem és a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeinek, átfogó útfejlesztési programot valósítunk meg és 40 százalékkal csökkentjük a zsúfoltságot új közlekedésszervezéssel. Új kerékpárutakat építünk Pannonhalma és a Szigetköz felé, hogy Győr és agglomerációja rövidesen idegenforgalmi központtá válhasson.


Kovacsics Imre (független):
– Az állami utak felújításához az országgyűlési képviselőink lobbierejének megsokszorozása kell. Emellett minél több pályázatot kell írni és nyerni a Győrt elkerülő utak megépítésére. Az önkormányzati utakat  nem szabad kampányjelleggel javítani. Négy évre szóló tervet kell készíteni, melyben a szakértők és a lakosság bevonásával meg kell határozni: hol, mikor, miből építsünk utakat.


Kun András (MSZP–SZDSZ):
– Aki csak öt út felújításában biztos, az ne pályázzon Győr vezetésére. Ebben a városban csak 2007-ig harminc utat és négy hidat újítunk fel. További négy új út építését is végrehajtjuk. Az utak nem jobb- vagy baloldaliak – építésük (földterület biztosítása, tervezés, engedélyezés, kivitelezés) folyamatos. A számos tervből kiemelhető a Bácsai út új szakasza, a Révai utca új szakasza, a Szauter utca új szakasza, a 82-es út új bevezetőszakasza és a Vonal út.


Schmidt Péter (független):
– 2010-ig nem öt, hanem legalább tíz-tizenkét útszakasz felújítása elengedhetetlen. A város közlekedése jelentősen megváltozott: a gépkocsik száma megnőtt, egyre többen a közeli településekről járnak be Győrbe. Ezért a legfontosabb a peremkerületek, így többek között Győr-Sziget, Győrszentiván és Ménfőcsanak utcáinak rendbetétele, valamint a Bácsai út és a Bem tér környékének rekonstrukciója.


Szabó József (MDF):
– Programunk az európai város programja, ahol jók az utak, a járdák. Jelenleg minden városrészben vannak rossz utak. Teljes körű program keretében, megegyezésre jutva a lakossággal nyolc éven belül a teljes úthálózatot megújítjuk, ehhez a forrásokat megteremtjük. Nem kijárás, kapcsolatrendszer kérdése, hogy mely utca mikor kerül sorra, hanem az utak állapotán és fontosságán alapuló ütemezésé.

Szeptember 20-ai (szerdai) kérdésünk:

Változtatna a helyiadó-rendeleteken?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom