Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Mélyen őrzött titkok

A 18 éves Irma terhesen „szabadul" az intézetből. Miközben csemetéje Kanadába importálásán fáradozik, elhatározza, hogy a végére jár, kik lehettek a felmenői.
rendező: Böszörményi Zsuzsa
forgatókönyvíró: Böszörményi Géza, Böszörményi Zsuzsa
operatőr: Miklauzic Márton
zene: Darvas Ferenc, Jávorka Ádám, Hammer Zsolt
vágó: Koncz Gabriella

szereplő(k):
Bagaméri Eszter
Györgyi Anna
Garas Dezső
Fullajtár Andrea
Nagy Ervin
Peter Franzén
Kati Outinen

A film sztorija

Varró Irma 18 éves, amikor elhagyja az intézetet. Múltjáról annyit tud, hogy talált gyerek. Életében csupán néhány biztos tény van. Terhes. Megkapta élete első lehetőségét: egy takarítónői állást. És meg- kötötte élete "nagy üzletét", a születendő gyermekért pénzt kap egy béranyákat közvetítő nőtől. De ki ő? Ki volt az anyja? Kutatni kezd sosem látott anyja után, mert törleszteni akarja sérelmeit. Irma a nyomozás során jön rá, hogy semmi sem igaz, amiről eddig tudott. Ő nem az, akinek hitte magát. Rejtélyek és titkok fednek be mindent. www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Prot

"A viszonylag bíztató kezdés a cselekmény beindulásával gyors mélyrepülésbe kezd: egyre-másra következnek a megkérdőjelezhető fejlemények, melyek túlbonyolítják a történetet, így az hamarosan darabjaira hullik. A konfliktushelyzetek az idő múlásával érezhetően erőltetetté válnak, s mi jobb híján csak kérdően pislogunk: vajon mi szükség volt az újabb értelmetlen párbeszédre vagy a cselekmény szempontjából teljesen felesleges jelentre?

A hibát-hibára halmozó forgatókönyv igyekszik újabb és újabb csavarral bővíteni a repertoárt, de csak ugyanazon elem sokadik megoldásának lehetünk szemtanúi. Színészek frontján nem lenne gond, de a rendező lehetetlen helyzetekbe sodorja szereplőit, távol a realitástól és az ésszerűségtől. A színvonalas játékot a valószerűtlen eseménysor és a kidolgozatlan dialógusok temetik el, elszakítva az utolsó szalmaszálat is, mely fogyaszthatóvá tenné a filmet."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Növény-egészségügyi változások az uniós csatlakozás után

A csatlakozás után a magyar növény-egészségügyi vizsgálati rendszer átalakul. Egyrészt átvesszük az… Tovább olvasom