Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Melegrekord Mikuláskor

Folytatás az 1. oldalról.

A megyében tegnap délután Fertőrákoson 16,8, Hövejen 16,9 Celsius-fokot mértek. Az országban a legmelegebb, 18,1 fok a Tolna megyei Tevelen volt, ami csaknem egy fokkal több az eddigi rekordot jelentő szigetvári adatnál. Bozóki István meteorológus a Kisalföldet arról tájékoztatta: a Dunántúl nagy részén megdőltek a helyi csúcsok.
A szakember rendkívül szokatlannak nevezte a mostani enyhe időjárást, amit meteorológiai szempontból az okoz, hogy a kontinens nagy része felett nyugatias az áramlás, emiatt az óceáni és nem a sarkvidéki levegő a meghatározó. Az Országos Meteorológiai Szolgálat prognózisa szerint a következő tíz napban – ameddig képesek előre jelezni – marad az átlagosnál enyhébb idő, bár a tegnapihoz képest a hétvégén némiképp visszaesik a hőmérséklet. A tél tehát aranyvasárnapig, december 17-ig nem érkezik meg.
Az átlagosnál enyhébb időjárás nem előzmény nélküli. Ahogy arról múlt szombati számunkban beszámoltunk, a november 15-ével kezdődött két hét volt minden idők legmelegebb őszutója.

Az OMSZ leépít a megyében

A jövő évi megszorítások az Országos Meteorológiai Szolgálatot sem kerülik el, a szervezetnek 270 munkatársa közül 58-at el kell bocsátania. Dunkel Zoltán elnök a Kisalföld kérdésére elmondta: a győri főállomás öt dolgozójából kettőtől válnak meg, s ők már meg is kapták az erről szóló értesítést. Hozzátette: az optimális 24 órás működéshez öt ember szükséges, és egyelőre nem tudják, milyen átszervezések végrehajtására kényszerülnek. „A győri főállomás megszüntetése nem került szóba” – jegyezte meg. A soproni állomáson már régóta csak automata műszerek szolgáltatják az adatokat, a mosonmagyar- óvári pedig szervezetileg a Nyugat-Magyarországi Egyetemhez tartozik, így a leépítés ezeket a városokat nem érinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom