Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak Szegeden

Melaninnal szennyezett gyermek tejitalt találtak az élelmiszer ellenőrző hatóság szakemberei a szegedi Cora áruházban, még a hét közepén. A Kínából származó tejitalra egy vevő hívta fel a hatóság figyelmét, az általa bevitt mintában a határérték duplája volt a melanintartalom.

Az áruház polcairól 34 doboz tejitalt foglaltak le a hatósági ellenőrök, ezt már megsemmisítették. A tejitalt ősz óta árulták a hipermarketben, összesen 60 doboz került belőle a szegedi Cora áruházba.

A bevizsgált tejitalban a megengedett határérték duplája, 5,4 milligramm melanin volt. "Elkoboztuk a szegedi készletet, és megsemmisítettük. 34 doboz tejitalt találtunk Szegeden, értesítettük a hazai társhatóságokat, hogy figyeljék a terméket a többi áruházban és a Cora logisztikai elosztóiban is" - tájékoztatta a Független Hírügynökséget dr. Szigeti Sándor főállatorvos, a megyei élelmiszer ellenőrző hatóság igazgatója. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy többek közöt a szolnoki Cora áruházban is találtak a Kínából származó tejitalból, de ott a melanintartalom a megengedett határérték alatt volt. Ez arra utal, hogy több szállítmány érkezhetett az Európai Unióba, és ezek egy része volt csak szennyezett.

Szigeti Sándor elmondta: jelenleg a rendelkezésre álló dokumentumokat vizsgálják és elsősorban azt keresik, hogy a szállítmány hol érkezett be az Unió területére. Emellett szeretnék megtalálni a forgalmazó cég képviselőit is, de a dobozokon feltüntetett cég felszámolás alatt ál, egy fővárosi ügyvédi iroda veszi át a küldeményeiket, ők egyebet nem tudnak a cégről.

Olvasóink írták

 • 17. Gsione 2009. február 22. 07:46
  „magyarországgal szennyezett emberek,italok,ételek ennyi!!”
 • 16. gjozsi88 2009. február 21. 20:33
  „1.László!Európai unió tagjai vagyunk!A szabadkereskedelmi egyezmények nem tesznek lehetővé pozítiv diszkriminációt!Egyetlen lehetőség van a hatóságok kezében az ellenőrzés!A lakosság ettől még preferálhatná a magyar termékeket!”
 • 15. 1.László 2009. február 21. 20:27
  „Törvényt kellene hozni hogy magyarországon csak hazai alapanyagokból készült élelmiszereket lehessen árusitani. Kivétel tengeri herkentyük, déligyümölcs, egzotikus fűszerek, kv, tea, +ijenek.”
 • 14. gjozsi88 2009. február 21. 16:52
  „12-re!Még annyit,hogy azért kénytelen beszállni a termelő ezekbe a hálózatokba,mert eladni szeretne és ott tud,ahol a vevő van!Az alapkérdés,miért megy oda az átlagember,ha tré minőséget kap! Ár-érték arány!!!!???”
 • 13. gjozsi88 2009. február 21. 16:30
  „12-re!De a véga az,hogy mi a vásárlók vesszük meg!Mi tartjuk el! Miért járunk a sokat szidott multikhoz?Kötelező?”
 • 12. AranyKözépút 2009. február 21. 15:46
  „gjozsi88
  Tudod te, hogy ki árulhat az ilyen ócska áruházláncokban? Aki letesz jópár százezret, akár egy milliót is az áruház láncnak. A kisgazda ezt nem tudja megtenni!
  A piacokon kívül kellene egy termelői bolthálózat , akár franchise jelleggel.”
 • 11. gjozsi88 2009. február 21. 14:56
  „Sally!Látod,Neked csinálják a mónika show-t Győzikét..!Gondolom a milliomosba,akár 40 milliót is kereshetnél...!”
 • 10. Alajos 2009. február 21. 14:22
  „Ismét segítséget kérek: milyen laborfelszerelés kell a vizsgálathoz? Mert ha valaki azt mondja, hogy egy jó szemüveg, mert rá van írva, akkor nagyon szégyellem magam.”
 • 9. Sally 2009. február 21. 14:00
  „Miért, ki az a vágó? Egy nagyképű öntelt majom, aki szert tett némi keresztrejtvény-műveltségre az idők folyamán, munka nélkül milliókat tesz zsebre, osztja az eszét a bankreklámban, nyalja a gyucsány seggét, a hülye magyarok meg majd megválaszják ep-képviselőnek.”
 • 8. gjozsi88 2009. február 21. 13:46
  „Sally!Ez kit minősít?A kereskedelmi Tv-knek a bevétel a fontos,amit a nézettség határoz meg!Azt közvetít,amit néznek!Ennek még mindig nagyobb a nézettsége,mint a Vágónak,ha nem igy lenne,akkor a Legyen őn is milliomos-t láthatnánk! Ez ennyire egyszerű!”
 • 7. Judytka 2009. február 21. 13:38
  „"Emellett szeretnék megtalálni a forgalmazó cég képviselőit is, de a dobozokon feltüntetett cég felszámolás alatt ál, egy fővárosi ügyvédi iroda veszi át a küldeményeiket, ők egyebet nem tudnak a cégről."..Ezekre az ügyvédekre sem bíznám magam..
  Mellesleg minden szemetet idehoznak,amit másutt nem tudnak eladni???Mi meg mindenre vevők vagyunk?”
 • 6. Sally 2009. február 21. 13:30
  „Józsi! Ennyire azért nem egyszerű.Nem az igényekhez, hanem az igénytelenséghez alkalmazkodik :((( Lapozz bele a tévéműsorba például, ha elvétve is, találsz benne igényes műsort is, mégis a maúnikasó a "legsikeresebb".”
 • 5. gjozsi88 2009. február 21. 13:21
  „Sally!Miért szorulnak ki?Mert nem azt veszik!A kereskedelem alkalmazkodik az igényekhez!Gondolom,mint mindenhol úgy kezdődött,hogy ebből is,abból is,azután a kereslet eldöntötte az arányt!!!”
 • 4. Sally 2009. február 21. 13:18
  „Megtiltva éppen nincs, csak emmiatt a sok szemét miatt a magyar termékek kiszorulnak a boltokból, a gazdák meg csődbe mennek. Az emberek meg megvannak hülyítve teljesen. Télleg nem is tudom, hogyan szartak őseink danon nékül?”
 • 3. gjozsi88 2009. február 21. 13:02
  „Felhívom a figyelmet a szabad kereskedelemre,ami a piacgazdasággal,az uniós csatlakozással jár!A kedves vásárlóknak nincs megtiltva,hogy jó minőségü magyar árut vásároljanak! A kinai terméket csak addig fogják nálunk forgalmazni,mig a magyar vásárló megveszi! Az államnak saját magatoktól kellene megvédeni bennetek?Demokráciában,mikor azt csinálsz amit akarsz?”
 • 2. Sally 2009. február 21. 12:20
  „MInek hoznak ide minden szart külföldről?
  A múltkor majd agyvérzést kaptam az arrabonában a kínai fokhagymától meg a belga sárgarépától.”
 • 1. Totyis 2009. február 21. 12:05
  „Büszke lehet magára a magyar állam, hogy gyermekeinknek a mocskos kinai moslékokra ad behozatali engedélyt mikor a magyar gazdákra meg rásavanyodik a friss magyar tej! Dehát a magyar kormány az ilyen hiszen közel 50 milliárdos megszoritást akar a mezőgazdaságban, hogy mégtöbb Külföldi mocskot vehessünk magunknak! Azonnal le kellene momdania az agrár miniszternek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset az M5-ös autópályán Kiskinfélegyházánál

Egy 18 éves férfi meghalt, amikor egy román rendszámú Ford Transit az M5 autópálya kiskunfélegyházi… Tovább olvasom