Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Megyénkben kevesebb álláskereső

Csaknem 41.200-zal volt több április végén a regisztrált álláskeresők száma, mint egy évvel korábban, 20.800-zal csökkent viszont a létszám a március végi adatokkal összehasonlítva – közli az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapja.
A nyilvántartásban április végén 433.098 álláskereső szerepelt. A nyilvántartásba az év negyedik hónapjában 42.600-an léptek be, ez 5,5 százalékkal több, mint egy évvel korábban és 3,3 százalékkal kevesebb, mint az előző hónapban.
A tartósan, tehát egy éven túl regisztráltak száma 14,6 százalékkal volt több az egy évvel korábbihoz képest és 0,7 százalékkal kevesebb, mint márciusban.
A regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya országosan 9,8 százalék volt április végén. Budapesten a regisztráltak száma idén áprilisban 18,6 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.
Érdekes, hogy hasonló nagyságrendben, 18,2 százalékkal csak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében emelkedett a regisztráltak száma az egy évvel ezelőttivel összehasonlítva. Abban a megyében, ahol országosan a legkedvezőtlenebb a foglalkoztatás, a legmagasabb a regisztrált álláskeresők alapján számított ráta.
Ugyanakkor például Győr-

Moson-Sopron megyében, ahol Budapestet követően, Pest megyéhez hasonlóan hagyományosan a legkedvezőbb a foglalkoztatás, ilyen nagyságrendben, 18,4 százalékkal csökkent a regisztráltak száma az egy évvel korábbival összehasonlítva.
A többi megyében általában néhány százalékkal, vagy 10 százalék körüli mértékben nőtt a regisztráltak száma, ennél valamivel nagyobb mértékben csak két megyében. Ezen kívül csökkenést, néhány százalékos mértékben, csak Komárom-Esztergom és Vas megyében regisztráltak.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén kívüli másik két legkedvezőtlenebb adottságú területen, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Nógrád megyében áprilisban 19,9 százalékos és 17,9 százalékos volt a ráta.
Ez kedvezőbb, mint a márciusi 20,7 százalék, illetve 18,7 százalék, de kedvezőtlenebb, mint az egy évvel korábbi 17,5 százalék, illetve 15,9 százalék.
Mindössze néhány megyében csökkent az álláskeresők száma, az egyik Győr-Moson-Sopron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Interjú Nádas Péter íróval

Belátható időn belül akár újabb magyar író is megkaphatja a Nobel-díjat. Esterházy Péter mellett… Tovább olvasom