Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Megyénk az egyik legbiztonságosabb

Győr-Moson-Sopron - Az ország három legjobb főkapitánysága között volt tavaly a megyei rendőr-főkapitányság. Ismertté vált bűncselekmény 18 százalékkal kevesebb volt, az országban 3 százalékkal több. A felderítési eredményességben a kapuvári országos első.
Elismerően szólt az országos rendőrfőkapitány helyettese, Dobozi József dandártábornok a megyei rendőr-főkapitányság tavalyi munkájáról a csütörtökön Győrben tartott évértékelő értekezleten.

Az országos főkapitány-helyettes többek között hangsúlyozta, legalább annyira fontos a közlekedés biztonságára odafigyelni, mint a bűncselekményekre, mivel évente egy falunyi ember hal meg az utakon. A közigazgatási bírság bevezetése és az ellenőrzések szigorítása Dobozi tábornok szerint eredményt hozott, 262 emberrel kevesebb halt meg közlekedési balesetben tavaly, mint 2007-ben.

A megyei főkapitány, Szabadfi Árpád dandártábornok évértékelőjében kiemelte, hogy a megyében 2007-hez képest 18 százalékkal kevesebb ismertté vált bűncselekmény történt tavaly. Az országban 3 százalékkal több volt. Az ország 151 kapitánysága között a kapuvári első helyen szerepel a felderítési eredményességet tekintve. A megyeszékhelyi kapitányságok közül Salgótarján után Győr a második eredményességben, hasonló nagyságúakhoz mérve országos első.

A tábornok a rendőrségek létszámára kitérve elmondta, míg Győrben egy járőrpárt lehetett kiállítani 2000-ben, jelenleg 51 rendőr van közterületen nappal, éjszaka 30. Sopronban ez a szám 35, illetve 20. A főkapitányság központi szerveinél kevesebben dolgoznak, azonban a Győri Rendőrkapitányság létszáma 344-ről 443-ra, a sopronié 169-ről 187-re, a mosonmagyaróvárié 157-ről 188-ra, a csornaié 85-ről 94-re, a kapuvárié 59-ről 66-ra nőtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan bezárul az árolló

A benzin árának szerdai, 4 forintos emelkedése és a gázolajár „befagyása" azt eredményezte,… Tovább olvasom