Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Megyei szavalóverseny

Sopronban tartották a Középiskolai Kollégiumi Szavalóverseny megyei döntőjét a Berzsenyi-líceum diákotthonában tegnap. A döntőbe a megye kollégiumaiban rendezett háziversenyek győztesei jutottak be, szám szerint tizenheten.
Győr-Moson-Sopron megye tizenhét kollégiumából érkeztek a Középiskolai Kollégiumi Szavalóverseny döntőjére, melyet a Hetvényi Lajos Diákotthonban rendeztek tegnap. – A diákotthonok saját versenyének győzteseit hívtuk meg, nekik most a „kötelező” Kerék Imre Sopron című verse mellett egy szabadon választott költeményt kell előadniuk – mondta el Hubert Pál kollégiumvezető, majd hozzátette, a versenyt a megyei pedagógiai intézettel és a kollégiumi munkaközösséggel közösen szervezték. – Minden tanévben a megye más-más városában tartjuk a döntőt, most, hetedszer Sopron került sorra – tette hozzá Litresits Józsefné kollégiumi szaktanácsadó, a zsűri tagja.
A döntőt Rajzák Réka nyerte, aki a győri Kazinczy Ferenc Kollégiumból érkezett, második helyezett a mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Kollégiumból Derzsi Bernadett lett, a harmadik pedig Kinczer Judit, a győri Szent Orsolya Kollégiumból. Pk mindannyian háromezer forintos könyvvásárlási utalványt vihettek haza. A különdíjat Ujj Viktória nyerte el, a soproni Róth Gyula Kollégiumból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden zsák homok után számláznak

Az árvízi védekezés a becslések szerint 20 milliárd forintba is belekerülhet. A költségeket az állam… Tovább olvasom