Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Megyei kisgazdák: EU-s igen

A Független Kisgazdapárt megyei szervezete arra kéri tagjait és szimpatizánsait, hogy az európai uniós népszavazáson igennel szavazzanak. Ezzel egy időben levelet küld a földművelésügyi miniszternek, amelyben a megoldásra váró problémákat fogalmazza meg.
A Független Kisgazdapárt megyei szervezete tegnap tartott sajtótájékoztatót Győrben, ahol Lukácsi István elnök bejelentette: tagjaikat és szimpatizánsaikat körlevélben arra kérik, hogy az európai uniós népszavazáson igennel voksoljanak.
A helyi kisgazda szervezetek maguk dönthettek arról, milyen állásfoglalást hoznak EU-ügyben, ezért többen is vannak az országban, akik velük ellentétes határozatot fogalmaztak meg, illetve tagjaikra bízták a döntést.
A megyei kisgazdák ezzel egy időben levelet írtak Németh Imre földművelésügyi miniszternek, amelyben a megoldásra váró problémákat fogalmazzák meg. A négy pontból álló beadványban szerepel: a kormánytól elvárják, hogy a következő költségvetésben jelenítse meg a beígért harmincszázalékos állami dotációt; a támogatásokhoz pedig a földtulajdon, illetve a földhasználat jogán lehessen hozzájutni, ne pedig pályázatok révén. Kérik a kormányzatot továbbá arra is: támogassa azt az elképzelést, hogy az önkormányzatok maguk is engedélyezhessék a hozzájuk tartozó területeken élő magyar állampolgárok földvásárlását. Végül pedig el szeretnék érni, hogy az osztatlan közös tulajdonú földek kimérése ingyenes legyen, ilyen jogcímen ugyanis az Európai Unióban nem jegyzik az ingatlanokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változnak a munkajogi szabályok

Júliustól az uniós normákhoz igazodik a készenlét és az ügyelet, a határozott idejű munkaviszony és… Tovább olvasom