Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Megy vagy marad Gyurcsány? - Egyeztetnek a megyei elnökök

Nem változott a menetrend, a konstruktív bizalmatlansági indítványt jövő hét elején benyújtják a szocialisták.

Kedd reggelre halasztották az MSZP megyei elnökeinek eredetileg hétfő estére tervezett egyeztetését, amelyen várhatóan részt vesz a párt és a frakció vezetése is. Az MTI információi szerint nem változott a menetrend, a konstruktív bizalmatlansági indítványt jövő hét elején benyújtják a szocialisták. Az MSZP április 5-i kongresszusának, amely dönt a miniszterelnök-jelöltről és a pártelnökről, nincs még pontos napirendje, a kongresszust előkészítő bizottságot Lamperth Mónika elnökhelyettes, az ügyrendi bizottságot Mesterházy Attila vezeti. A megyei elnökök szombat óta kerültek az érdeklődés középpontjába, miután olyan hírek terjedtek el, hogy ők mondatták le Gyurcsány Ferencet pártelnöki posztjáról is.

Az elnökök ezt vasárnap este közös közleményben utasították vissza, hangsúlyozva, nem nyilvánítottak véleményt Gyurcsány Ferenc pártelnöki pozíciójáról.

Az MTI információi szerint a képviselőcsoport hétfői, zárt ülésén az egyik megyei elnök egyenesen hazugságnak nevezte, hogy nekik lenne köszönhető Gyurcsány Ferenc távozása.

A kormányfő a frakcióülésen elmondta: amikor szombat délután a megyei elnökökkel találkozott, ők már az elnökségben helyet foglaló megyei elnököktől tudtak az ő lemondásáról, s így csak az új pártelnök megválasztásának időpontját közölték vele, illetve azt, hogy ők javasolnának új vezetőt az MSZP élére.

A frakcióülésen több képviselő is kiállt Gyurcsány Ferenc pártelnöksége mellett. Érvként hangzott el többek között, hogy az európai parlamenti választás előtt nem kellene pártelnököt cserélni. Néhányan pedig arról beszéltek, hogy a tagság egy része még mindig Gyurcsányt szeretné pártelnöknek.

Többen utaltak arra, hogy a legfelsőbb döntéshozó testületnek, a kongresszusnak kell állást foglalnia Gyurcsány Ferenc távozásáról, hiszen ő a küldöttektől kapta a mandátumát. Az MTI úgy tudja, hogy az MSZP a hét második felében is tart frakcióülést a kormányfő-jelölésről.

Olvasóink írták

 • 3. rakoczi&fia 2009. március 31. 14:19
  „Miaz a Suga baby (cukorbaba) már nem kell sem miniszterelnőknek sem ,,,,,,,,?Pártvezérnek---------------
  Ez asztán aszeretet huuuuuuuuu ez édekes pálfordulat.ílyen az Mszp? pici János.erröl ennyit.
  rakoczi&fia”
 • 2. gagarin 2009. március 31. 08:17
  „Ezzel kezdtem a napot! Nem semmi! Szerintem a klasszikus való ide: nem zörög a haraszt.....................!”
 • 1. AranyKözépút 2009. március 31. 07:37
  „Ezt mindenkinek látni és olvasni kell:
  http://index.hu/belfold/2009/03/31/gyurcsany_szerepe_europa_bekeriteseben/

  Tudom nem rövid, de ki ne hagyjátok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az OMV eladta az összes MOL-részvényét

A kormány határozottan leszögezi, hogy az orosz partnerével folytatott tárgyalások során soha, még… Tovább olvasom