Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Megvan az 1994-es Csónakház utcai gyilkosság tettese?

Egy 17 évvel korábbi emberölést derített fel nemzetközi együttműködéssel az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Interpol Magyar Nemzeti Irodája és a Budapesti Rendőr-főkapitányság - jelentette be Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A 36 éves román gyanúsított előzetes letartóztatásáról szombaton dönt a Pest Központi Kerületi Bíróság.

Fülöp Valter szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 1994. augusztus 14-én a III. kerületi Csónakház utcában a lakásán öltek meg egy hatvanéves vállalkozót.

Az ügyet 1995-ben megszüntették, de a rendőrség tovább kereste az elkövetőt az országhatárokon kívül is. Az általa hátrahagyott nyomok alapján a román hatóságok és az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Irodája együttműködésében tavaly december 7-én találtak rá Romániában.
Mándi Benedek, az ORFK Interpol Magyar Nemzeti Irodájának munkatársa elmondta, hogy a férfit, akinek az ujjlenyomata megegyezett a tett helyszínén találtakkal, április 7-én fogták el. A román bíróság jóváhagyta a kiadatást.

A 36 éves román állampolgárságú, román nemzetiségű férfit április 14-én adták át a magyar hatóságoknak; őrizetbe vették, a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombaton dönt előzetes letartóztatásáról.

Fülöp Valter közölte, hogy a férfit különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A kihallgatáson részletes vallomást tett, de ez részletkérdésekben eltér a rendőrség álláspontjától. Az elkövető azt állítja, abban a hiszemben hagyta el a helyszínt, hogy az áldozat még életben van, de a szakértők szerint ez nem történhetett így.

A helyszínről 840 ezer forintot, illetve az áldozat BMW-jét vitte el; az autót 1994. augusztus 16-án megtalálták a Damjanich utcában.

Kérdésre válaszolva Fülöp Valter elmondta, hogy az elkövető egy építkezésen dolgozott, az áldozat pedig vállalkozó volt, így a munkájukból adódóan ismerkedtek össze. Hozzátette, hogy az áldozat beleegyezésével mentek fel annak lakásába, ott a beszélgetés vitává fajult, dulakodni kezdtek, és az elkövető ekkor ütötte meg többször a vállalkozót. Elmondta, hogy az elkövető szexuális indíttatásról beszél.

Kitért arra is, hogy a férfi azóta nem követett el hatóság által ismert bűncselekményt, családot alapított, gyereke van, normális életvitelt folytatott. Nem bujkált, mert nem tudta, hogy keresik.

Fülöp Valter megjegyezte azt is, hogy a VII. kerületben, a Thököly úton a hozzátartozók a múlt héten egy ágyneműtartóban találtak rá egy áldozatra.

Arról biztosított mindenkit, hogy ebben az esetben nem kell 17 évig várni, mert tudják, hogy ki követte el a bűncselekményt.

Olvasóink írták

 • 4. verembele 2011. április 17. 09:00
  „Tisztelettel, a fenti cikk miatt most sokkot kaptam: Fülöp Malter bejelenti, hogy 17 év után (az ügy majdnem nagykorú és talán még nem évült el) MEGVAN A TETTES. HÚRRÁ..... Hátrahagyott nyomok alapján fogták el. Talán ottfelejtette a munkakönyvét, vagy a személyi igazolványát? Neem, az újlenyomatát.
  Azért köszi, hogy mégis valakit fogtatok.
  Üdv.”
 • 3. eldob 2011. április 17. 07:27
  „azért Gyula, mert annyiért nem vagy hajlandó dolgozni, mint ők. A megyében gyakorlatilag több a munka, mint az aki munkát akar vállalni.”
 • 2. mirella 2011. április 16. 21:51
  „EZ IGY VAN IGAZADVAN”
 • 1. titokgyula 2011. április 16. 14:24
  „Kell nekünk a sok román munkás, Nekünk meg nincs munkahelyünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A őszödi beszéd kiszivárogtatása miatt az üdülő hangtechnikusával vitették volna el a balhét

A HírTv honlapján olvasható cikk szerint Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülése… Tovább olvasom