Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Megválasztották a legszebbeket

Kihirdették a győri BBMMK- ban a Szépség Határok Nélkül szépségverseny győzteseit.

Kattintson a képekre >>

Marina Raznan, Csala Marianna és Horváth Bernadett.
Minden magyarban borongós emlékeket idéz fel az a népszavazás, ahol a kettős állampolgárság volt a tét. A Kisalföld és az Új Szó napilapok ezért, ennek egy kicsit ellensúlyozására, az érem másik oldalának megmutatására indították útjára a Szépség Határok Nélkül versenysorozatot.

A nevező hölgyek (közel háromszázan), a rájuk leadott harmincezer szavazat, a több százezer internetletöltés a versenyről, olvasóink érdeklődése bizonyították, mi egy helyen, egy régióban, közös világban élünk, nem papírok, törvények mondják meg: összetartozunk. A  verseny döntője igazolta, a szépség nem ismer határokat.

Hajabács Veronika, Csaplár Erika és Fogas Katalin.
Szombaton éjszaka hirdette ki a zsűri a győri Bartók Béla Megyei Művelődési Központban a végeredményt: 2005-ben a Miss Kisalföld címet Csala Marianna, a Miss Új Szó elismerést Csaplár Erika kapta meg. A királynők a koronán kívül egy-egy személyautóval is gazdagodtak. A Miss Szépség Határok Nélkül, a szupergyőztes és ezzel egy óriási színes tévé tulajdonosa a Szlovákiából, Dunaszerdahelyről induló Csaplár Erika lett.

A döntő időrendje

2005. június 10.

Csaplár Erika
Reggel nyolckor már pakolni és szerelni kezd a Rockgolyó Bt. A fényeknek és a hangnak óriási szerepe lesz a döntőn is. Minőség mindenekelőtt.

Reggel kilenckor megjelennek az első indulók. Kicsit még fáradtak, de kellemes elődöntős élmények után várják a döntőt. A szlovákiai hölgyek frissebbek, mint a magyarok.
Gellért Tünde koreográfus szokásához híven időben érkezik, fejében kész a döntő pontos menetrendje.
Egész délelőtt próba.

Délután a változatosság kedvéért összpróba, már a műsorvezető Fábián Györggyel együtt. Káosznak tűnik minden. Jól jön az esti pihenő, amely reggelig tart.

2005. június 11., a döntő napja

Reggel kilenc óra harminc perckor elkezdődnek a próbák. Van, aki késik, van, aki frizurát csináltat, nincs is jelen. Némi feszültség érzékelhető, de a legtöbben nevetnek, nem izgulnak.

Fél tizenkettőkor még egy összpróba, aztán a fények és a hang beáll, hogy este méltó módon fogadja majd a fellépő művészeket.
Délután sminkigazítás a kiváló Csete Erzsébet, Göndör Orsolya, Muczáné Kovács Edina, Béli Olívia, Herkely Ágnes, Demeterné Czéh Ágota és Kéri Szilvia kozmetikájában.

Tizenöt órakor minden a helyén, az utolsó jelmezes főpróba. Minden simán megy, kivéve az estélyi ruhás bevonulást. Szűk a lépcső! – állapítják meg a szervezők, de már nincs mit tenni. Ez lesz.
Közben megérkeznek az értékes nyeremények. A lányok, az esemény, az ajándékok biztosítására felsorakozik a Security Patent gárdája. (Az est folyamán semmi dolguk nincs, puszta jelenlétük erre a garancia.)
Tizennyolc óra. Már csak egy óra a kezdésig. A nézők a Győri Likőr finom italait kóstolva várakoznak a belépésre. A színpadon Borbás Erika még egyet próbál, aztán kinyílnak a nézőtér ajtajai.
A kezdés előtt tíz perccel összefoglaló filmet vetítenek az eddigi elődöntőkről. A közönség egyre izgatottabb.
A beígért időpontban a Győri Ütőegyüttes marokkói fantáziájára elindul a döntő.

A zsűri bemutatása után jönnek a lányok farmerban, fürdőruhában.
Nagy Balázs a budapesti Madách Színházból, ahol főszerepet játszik az új Webber! musicalben, egyenesen a színpadra esik be. „Nem hagynám ki semmiért, hogy itt szerepeljek" – mondja. Borbás Erika méltó partnere, akárcsak a táncosok a Győri Nemzeti Színházból.
A szünet után Edvin Marton és csodás kísérői ejtik ámulatba a közönséget.

Majd jönnek a főszereplők estélyi ruhában. A zsűri visszavonul, a színpadon újra Edvin Marton, majd egy kis kvíz a Philips ajándékaiért. És az eredményhirdetés.

Mosoly, könny, megkönnyebbülés és egy kis bánat. A királynők és a résztvevők is kísérőikkel egy állófogadásra hivatalosak.
A Patio étterem műalkotásnak is beillő asztalokkal várja őket. Ez a gasztronómiai csoda tényleg hab a tortán. A finomságok, a jó italok mellett aztán mindenki kiengedhet egy kicsit.

Éjfél felé aztán hazamegy mindenki, hiszen hosszú volt ez a két nap.
De sokan mondogatják az indulók, a szüleik, barátaik közül: ha lehetne, újra megpróbálnák.


Miss Kisalföld és Miss Új Szó

Csala Marianna vadonatúj Suzuki Swift autójával.
A Szépség Határok Nélkül szépségversenyen a Miss Kisalföld címet Csala Marianna nyerte el.

– Már csak az első helyezett kihirdetése volt hátra, ezalatt hosszú ideig szinte csukott szemmel, kissé lehajtott fejjel álltál...

– Szörnyű volt, amikor a zsűri elnöke a hatás fokozása érdekében húzta az időt a győztes nevének kimondásával.
Úgy éreztem, hogy órák óta beszél, csak pont nem arról, amire mindenki a leginkább kíváncsi. Azt hittem, kiugrik a szívem a helyéről, szinte a rosszullét kerülgetett az izgalomtól.

– Aztán hirtelen hátracsaptad a fejed az örömtől.

– Nagyon szerettem volna megnyerni az autót, és hatalmas boldogságot szerzett számomra, hogy enyém lett a nyeremény. Korábban még nem volt saját autóm, így legalább azt is megismerem, hogy ez milyen jó érzés. A jelentkezési lap elküldésében is rettenetesen motivált az értékes fődíj.

– Amikor a hátsó sorból léptél előre az udvarhölgyek közé, azonnal könnybe lábadt a szemed...

– A meghatódottságtól még kezet fogni is elfelejtettem az ajándékok átadása során. Nem gondoltam, hogy el fogom sírni magam, de hát annyira boldog voltam.

– A fotózás és a kötelező gyors interjúk után sokan várták, hogy közelről is gyönyörködhessenek benned, ennek ellenére nem jelentél meg az állófogadáson.

– A fináléval egy időre esett egy számomra fontos rendezvény, ahol a tánccsoport tagjaival minél hamarabb szerettem volna közölni az örömhírt. Úgy küldtek el a barátaim, hogy haza kell vinnem az autót. Az oktatóm, Ekker Balázs köszöntőt is mondott és pezsgőt is bontottak a tiszteletemre.

– Miért nem szorítottak érted a helyszínen?

– Korábban leszervezett rendezvény volt, ahol táncostársaimnak tartani kellett a frontot, ezért nem tudtak személyesen szorítani nekem.

– Hova vezet az első utad majd az új autóval?

– Körbelátogatom a rokonaimat. Ezúton szeretném a Suzuki Molnárnak megköszönni, hogy ilyen értékes fődíjat ajánlott fel és bevallom, a sorsnak is rendkívül hálás vagyok, hogy a slusszkulcsot nekem juttatta.  

(A királynőkkel készült nagyinterjúkat a Kisalföld csütörtöki számában, a SAN mellékletben olvashatják el.)


A zsűri és a döntnökök

A zsűri
A közönség soraiból két népi ülnököt választott ki a műsorvezető a zsűri munkáját felügyelni. Keresztnevükön mutatkoztak be a négyszáz fős publikumnak. Hédi és István a hosszú döntési folyamatban mindent rendben találtak, és hitelesítették a végeredményt.

A Szépség Határok Nélkül verseny zsűrijében helyet foglalt Molnár Tibor, a Suzuki Molnár tulajdonosa, Tóth András a Suzuki Molnár képviseletében, Slezákné Kovács Edit, az Új Szót kiadó társaság lapigazgatója, Molnár Norbert, az Új Szó főszerkesztője, Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője, Barabás Attila, a Győri Likőr vezérigazgatója, Lelovics Tímea, a Lady M képviselője, Dudits Gábor a Dudits Hotels részéről, Lukácsy Andrásné, a Győri Ipartestület elnöke, Csanaki András, a T-Mobile regionális igazgatója, Bogisitsch Ferenc, a QP Gépipari Rt. igazgató-tulajdonosa, Magyar Szilárd, a győri Westi Hajó étterem tulajdonosa, Losonczy Csaba a Marine 2000 Kft. részéről, dr. Pák András, Lőke Andrea a Dunapart Rezidencia képviseletében, Hardy Zoltán, a győri Citroën-szalon ügyvezetője, dr. Hegedűs László, Kovács Edina és Csete Erzsébet mesterkozmetikusok, Mucza Attila az Aqualux Wellness Hotel képviseletében, Kollár István, a Kisalföld dizájnere, valamint a magyarországi elődöntőkön és a döntőn is részt vevő Vida István, lapunk rábaközi és mosonmagyaróvári szerkesztőségének vezetője.

A Kisalföld és az Új Szó közös szépségversenyének határon túlról érkezett szépséges résztvevőit sokan támogatták, és a támogatók közül többen a zsűriben is helyet kaptak. A Hotel Révész képviseletében jelen lévő ifjú Dudits Gábor elmondta: „Mint bizonyára minden hasonló vendéglátóegység, mi is fontosnak tartunk és támogatunk minden olyan rendezvényt, amely a város életét felpezsdíti, hírét erősíti."

A sztár és a hölgyek

Kattintson a képre >>
A szőke hajú Varga Angéla közönségszavazatokkal jutott a fináléba. Miután megjelent róla a Kisalföldben az őt bemutató cikk, falujában azon tanakodtak az emberek, vajon mi látható a serpenyőben: palacsinta vagy rántotta? Ezért a lány arra készül, hogy a közeljövőben hatalmas adag palacsintát fog sütni a halásziaknak, hogy a vitát végérvényesen lezárja és palacsintával megköszönhesse a szavazatokat.

Amikor Balogh Zsóka olvasta, egyesek azt terjesztették róla, azért jutott a döntőbe, mert a győri polgármester lánya, hirtelen nem tudta, sírjon vagy nevessen. Mint mesélte, személyesen még sosem találkozott a politikussal, így hát elég nehéz lett volna Balogh Józsefnek bármiféle módon is rokonává válni.

Amint a közös kép árulkodik róla, Edvin Marton nagyszerűen érezte magát a két hölgy társaságában, s véleményét nem is rejtette véka alá, hogy elégedett volt a finálé „felhozatalával".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krízis ellen családterápia

A házassági krizisek kezelésére is alkalmas családterápiás módszer egyre terjed hazánkban is. Tovább olvasom