Kisalföld logö

2018. 09. 24. hétfő - Gellért, Mercédesz 10°C | 18°C Még több cikk.

Megújult vezetés a Miskolci Egyetemen

Csütörtökön részben megújult vezetés lépett hivatalba a Miskolci Egyetemen - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

A közlés szerint tavasszal ismét megpályázta a rektori tisztséget Patkó Gyula, az egyetem eddigi vezetője, aki az elmúlt négy évhez hasonlóan terveiben a minőség, a stabilitás, a fejlesztések és mindezeken keresztül a Miskolci Egyetem presztízsének erősítését jelölte meg fő célként.

Július elsejétől Patkó Gyula rektor mellett a campus vezetői: Stipta István általános rektorhelyettes, Dobróka Mihály tudományos és nemzetközi rektorhelyettes, Andrikné Hell Judit tanulmányi rektorhelyettes, Deák Csaba stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, valamint Jámborné Róth Erika humánpolitikai főigazgató, Széll Gábor gazdasági főigazgató és Kovács Viktor főtitkár.

A régi-új rektor és az egyetem újonnan választott vezetése a következő években az oktatás minőségének három pillérét kívánja a figyelem középpontjába helyezni: a hallgatókat, az oktatókat és az infrastruktúrát. Mint írták, a felsőoktatás elmozdult a tömegoktatás irányába, ezért is kell figyelemmel lenni a tehetséggondozásra.

A rektori vezetés következő öt éve és a most belátható körülbelül egy évtized fejlesztési stratégiája az eddigi fejlődés szerves folytatása kell, hogy legyen - tette hozzá a felsőoktatási intézmény.

A közlemény szerint a jövőben is stratégiai fontosságú feladat az intézmény kutatóegyetemi szerepének erősítése, az oktatás színvonalának további növelése, emellett új, a piaci elvárásoknak megfelelő szakok és szakirányok indítása, a felnőttoktatás fejlesztése és a gazdálkodás hatékonyságának növelése.

Mindennek révén a Miskolci Egyetem vezetésének célja, hogy az intézmény a tudomány és a kultúra fellegvára, regionális tudáscentruma és így Magyarország elitképző egyetemeinek egyike legyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hűtlen kezelés gyanúja merül fel a Duna Televíziónál

A Duna Televíziót felügyelő Hungária Televízió Közalapítvány ellenőrző testülete szerint különösen… Tovább olvasom