Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Megújult az Árpád-kilátó és a Kéktúra útvonal egyik szakasza

Új padokat, tűzrakóhelyeket, pihenőket létesítettek és számos korszerűsítő munkálatot végeztek el az útvonal 113 kilométer hosszú szakaszán, valamint a II. kerületi Árpád-kilátót is felújították.
A pilisi erdészek a teljes, 113 kilométernyi szakaszon elvégezték a turistautak karbantartását, a benőtt útszakaszok megtisztítását, a településekhez közeli részeken a hulladék összegyűjtését. Mindenütt megújultak a pihenőhelyek, új tűzrakóhelyeket, padokat, asztalokat, esőházakat építettek - számolt be közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Az érintett visegrádi, pilismaróti, pilisszentkereszti, szentendrei, bajnai és budakeszi erdészetek mellett a budapesti erdészet területén 24 kilométernyi Kéktúra szakaszt frissítettek fel. Ennek egyik látványos helyszíne a II. kerületben található, a csaknem százéves Árpád-kilátó, amelynek faszerkezetét és kőalapzatát is renoválták. Lecserélték az idők során megrepedt, a kilátót létesítő Glück Frigyesre emlékező márványtáblát is.

A Kéktúra útvonalon található turistaházak is megszépültek: mintegy 70 millió forintos beruházás révén korszerűsítette az erdőgazdálkodási vállalat a pilisszentkereszti szurdok közelében található Som-hegyi Turistaházat és 45 millió forint értékű beruházás eredményeként elkészült a visegrádi Mogyoró-hegyen található Jurta Tábor fogadóépülete, valamint megújult a Király-kúti kőház is.

Az ősz folyamán megkezdődött Szentendre térségében a Kő-hegyi Menedékház felújítása, valamint a Pilisszentlélek közelében található Fekete-hegyi turistaház átalakítása. Ezek átadása 2014 tavaszára várható.

Mindezek mellett az erdőgazdálkodási cég a közeljövőben kilátók építését, és a parkerdők megközelítését segítő parkolók kialakítását is tervezi.

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó folyamatos, jelzett turistaút. Az Írott-kőtől a Dunakanyaron és Budapesten át Hollóházáig tartó útvonal teljes hossza 1128 kilométer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szombati nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a november 23-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom