Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Megújulhat a Greilinger-malom

Folytatás az 1. oldalról.

Később a házat kibővítették, erről tanúskodik a városi téglaégetőből vásárolt 5700 falazótégla. A malmot 1869-ben gőzmalommá alakították, majd lakást is kialakítottak benne. A malombirtokot a város 1890-ben kisajátította, majd 1918-ban ismét magánkézbe került. Napjainkra malmot kevéssé idéz a Fenyő tér leginkább felújításra szoruló épülete.
– Az összes alapterület közel ötszáz négyzetméter, mely a két szinten kívül a pincét is magában foglalja – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Sánta László tulajdonos. – A földszinten mqemlék jellegq, azaz a korabeli épületet idéző otthont, az emeleten pedig modern, stílusos lakást alakítanánk ki. Az épület alapterülete hatalmas, ezt a tervező, Józsa Dávid nagy terekkel, mégis otthonosan, exkluzív kivitelezésben álmodta meg. A földszint nappalija például ötven, az étkezője harminc, a konyhája húsz négyzetméteres. A külső tartófalak megmaradnak, a mqemléki adottságokat és statikai tényezőket figyelembe véve újul meg az épület. A kertbe a régi parasztkertek növényei, valamint kúszónövények, szelídgesztenye kerül, de megmarad a bejárat melletti diófa is. Az elkészült dokumentáció akkor válhat valósággá, ha valaki lát fantáziát az általunk elkészített tervekben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom