Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Megújulhat a 86-os főút Szombathely és Zalalövő közötti szakasza

A tervek szerint halad a 86-os főút korszerűsítésének előkészítése Zalalövő és Szombathely között: a tervek szerint felújítják és helyenként szélesítik az útpálya burkolatát, valamint két elkerülő út épül több mint 50 kilométeren, a beruházások előkészületei várhatóan 2013-ra fejeződnek be - áll a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Készül a dokumentáció a 86-os számú főút Egyházasrádóc, Nádasd és Zalalövő elkerülő szakaszainak megépítéséhez, továbbá a régi nyomvonalon futó szakaszakon a burkolat korszerűsítéséhez.

A tervek szerint a pályafelújítás során több helyen is előzési sávokat építenek ki, azaz kétszer két sávosra bővíthetik az utat. A Körmend–Szombathely szakaszon a tervek szerint vadvédő kerítést is létesítenek. Az elkerülő utak tervezésénél a mezőgazdasági utak csatlakozásait is figyelembe veszik.

A beruházás egyes szakaszain még előkészületben van a megvalósíthatósági tanulmány, az örökségvédelmi hatásvizsgálat, a környezeti hatástanulmány, illetve hatásvizsgálat, az engedélyes és kiviteli tervek elkészítése.

A beruházások előkészítésére a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretén belül bruttó 4,1 milliárd forint áll rendelkezésre, ennek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) fedezi - áll a NIF Zrt. közleményében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Visszatérő˝ határsértők Röszkénél

Több olyan határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei, akik korábban már… Tovább olvasom