Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Megújította együttműködését az APEH és a VP

Megújította együttműködési megállapodását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint a Vám- és Pénzügyőrség (VP) - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel.

Az APEH és a VP 2009-ben együttesen több ezer ellenőrzést végzett, és több százezer adatot adtak át egymás munkájának segítésére. A több éve tartó együttműködés hangsúlyos eleme - a VP Országos Parancsnoksága felderítés-felügyeleti igazgatóságának megalakulására tekintettel - a bűnmegelőzési és biztonsági terület, valamint a korrupciógyanús esetekben kezdeményezett vagyongyarapodási vizsgálatokkal kapcsolatos tapasztalatcsere, és kapcsolattartás szorosabbra fűzése is.

Az együttműködést ismertető sajtóközlemény szerint jogszabályi változások is indokolták a felülvizsgálatot, így például az önadózáshoz kapcsolódó engedélyezési feladatokat is átdolgozzák, valamint a hatékonyabb együttműködés érdekében a közös eljárások során kialakított gyakorlati tapasztalatokat átvezetik a megállapodáson.

A két szervezet megállapodott abban, hogy 2010. március 31-ig a köztartozások hatékony beszedésének elősegítése érdekében informatikai programot dolgoznak ki, amely lehetővé teszi, hogy a végrehajtással kapcsolatban valamennyi információt elektronikus úton továbbítsanak.

Olvasóink írták

  • 1. Freddy01 2009. október 09. 21:27
    „No comment..Moderálva...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A balatoni kompokon és hajókon csökkent az utasok száma

Az idei balatoni szezonban szeptember végéig a személyhajókon 6 százalékkal, a kompjáraton 3… Tovább olvasom