Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Megújította együttműködését az APEH a könyvvizsgálókkal

Megújította együttműködési megállapodását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával (MKK).
A két szervezet együttműködésének célja a sajtóközlemény szerint az APEH hatáskörébe tartozó ellenőrzési tevékenységhez fűződő szakmai kapcsolat bővítése, a kölcsönös tájékoztatás, valamint a folyamatos tapasztalatcsere.

Ennek érdekében szakembereik - mindkét fél előzetes engedélyével, eseti megbízás alapján - közreműködhetnek az adózással és adójogi ismeretekkel, illetve a könyvvizsgálattal és számvitellel kapcsolatos képzéseken.

A kamara az együttműködés keretében vállalja az adótörvények értelmezése során a könyvvizsgálatoknál felvetődő kérdések továbbítását, az adóhatóság pedig a könyvvizsgálathoz kapcsolódó problémák esetén egyeztet a kamara képviselőivel.

Az APEH az adótitok betartásával tájékoztatást ad a revíziók során esetleg tapasztalt könyvvizsgálati hiányosságokról, az MKK pedig vállalja, hogy a könyvvizsgálatokon tudomására jutott adóellenőrzési gyakorlat észrevételeiről tájékoztatja az adóhatóságot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jövő pénteken aláírják a Déli Áramlat alapító okiratát

Jövő pénteken Budapesten a magyar és az orosz fél aláírja a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi… Tovább olvasom