Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Megtérülhetnek

a sértett költségei

Először alkalmazták közvetítő eljárását a minap Mosonmagyaróváron egy súlyos testi sértés kísérlete ügyében. Ezzel a sértettnek lehetősége nyílik arra, hogy kompenzációt kapjon az elszenvedett bűncselekményért.
Az elmúlt év januárjának egyik hajnalán Mosonmagyar-

óváron a Jókai utcában – a „Bermuda-háromszögként” elhíresült területen – a helybéli 31 éves P. S. vitába keveredett néhány fiatallal. A vitapartnerek között verekedés tört ki, miközben P. S. az egyik fiatalember ütlegelése közben kitörte annak egy fogát. A későbbi szakértői vizsgálat szerint a bántalmazás módja alapján a sértett orrcsonttörésének lehetősége is fennállt.
A történtek miatt P. S. súlyos testi sértés kísérlete miatt ült a vádlottak padján a minap a Mosonmagyaróvári Bíróságon. A vádlott védője indítványozta közvetítői eljárás lefolytatását. A bíróság helyt adott az indítványnak és felfüggesztette a büntetőeljárást, az iratokat pedig megküldte az igazságügyi hivatalnak.
A közvetítői eljárás lényege, hogy a sértett kompenzációt kapjon az elszenvedett bűncselekmény miatt, amivel ebben az esetben akár a fogpótlás, illetve egyéb más költségek is megtérülhetnek. Amennyiben sikeres lesz a közvetítői eljárás, a bíróság megszünteti a büntetőeljárást a vádlottal szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Várja az M85-ös út elkészültét?

Tovább olvasom