Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Megtartotta rendkívüli küldöttgyűlését a Szabad Demokraták Szövetség

Megtartotta rendkívüli küldöttgyűlését az SZDSZ, ahol többek között megvitatásra került az is, hogyan lehet újra meghatározó szerepe egy piacpárti, a szabadság és szolidaritás elvét hangsúlyosan kezelő, modern liberális pártnak Magyarországon.

A küldöttgyűlésen egybehangzó kritika illette a kormányzat politikáját, amely szisztematikusan igyekszik felszámolni az alig húsz évvel ezelőtt létrehozott, jogbiztonságot és ellenőrizhetőséget garantáló fékek és egyensúlyok rendszerét.

A visszamenőleges hatállyal meghozott törvények, az Alkotmány Bíróság jogkörének csorbítása, a Költségvetési Tanács ellehetetlenítése, a törvények felett álló, kizárólag kormánypárti delegáltakból álló Médiatanács létrehozása és a véleményszabadságot erősen korlátozó új médiatörvény mind azt igazolják, hogy a Fidesz semmit sem tanult korábbi kormányzásnak hibáiból, ugyanakkor igyekszik mindent elfelejteni és megtagadni a rendszerváltás idején a Demokratikus Ellenzék által képviselt értékekből

A liberálisok továbbra is arra buzdítják a magánnyugdíj-pénztárak tagjait, maradjanak a pénztáraknál, ne engedjenek a zsarolóknak, hiszen legkésőbb 2014-ben egy tisztességes, a jogállamot nem lebontani, hanem éppen erősíteni szándékozó új, demokratikus erőkből álló kormányzat kezdeményezheti a most meghozott, minden jogi és erkölcsi normát áthágó intézkedések visszavonását.

A küldöttgyűlésen Mécs Imre, a párt alapítója, korábbi országgyűlési képviselő bejelentette, hogy tagsági viszonyát visszaállítja, s reményét fejezte ki, hogy e lépése egy folyamat kezdetét is jelenti egyben.

Olvasóink írták

 • 9. Goldmund 2011. január 17. 08:08
  „"A küldöttgyűlésen Mécs Imre, a párt alapítója, korábbi országgyűlési képviselő bejelentette, hogy tagsági viszonyát visszaállítja"

  Mécs Imre annak idején kilépett az SzDSz-ből és mszp-s képviselő lett. Most, hogy az MSzP is alaposan összement a nagymosásban, megint az SzDSz-nél próbálkozik. No comment!”
 • 8. háté 2011. január 16. 13:49
  „6. hozzászólás Winternight

  Töröld le a narancslétól sárggában villogó bogyóidat!

  Nem örülünk a szabaddemokratáknál kialakult helyzetnek, de szeretném egyben azt is leszögezni, hogy a Fidesznek nem érdeke, hogy az SZDSZ válsága elmélyüljön vagy elhúzódjon.

  A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus.

  A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban... merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak... Csak olyan liberális pártok érdemlik meg, hogy talpon maradjanak ebben az országban, ..(.mint a fityesz háté)

  Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert.

  Ezek Orbán Viktor kijelentései”
 • 7. vienna 2011. január 16. 12:37
  „Winternacht, a lemez még csak most indul igazán.”
 • 6. Winternight 2011. január 16. 09:57
  „Háté, neked még nem szólt senki hogy ez általad feltett lemez rég lejárt?”
 • 5. meir 2011. január 16. 08:15
  „SZ.D.SZ.!! Mazal Tov!”
 • 4. háté 2011. január 15. 20:22
  „Ezek voltak a radikálisok, míg oda nem kerültek a konchoz, --és loptak, csaltak, kárpótoltattak megszüntek. (azért a nyakkendős-bűnöző életmódjuk megmaradt).

  Fityeszes narancsosok a liberálisok, most ezek vannak a húsos fazéknál, -- folytatják amit tanító-mestereiktől a maszop-szadesz maffiától kiválóan megtanultak,--csalnak, hazudnak, lopnak--tönkreteszik idegenek kezére játsszák (likud) hazánkat.”
 • 3. pirosász 2011. január 15. 18:24
  „Börtönben van a helyük!!!”
 • 2. mr_akkush 2011. január 15. 18:08
  „Patriot: igazad van.”
 • 1. Patriot 2011. január 15. 17:04
  „Szemét banda.
  Köpést nem ér az egész tagsága.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiatörvény - Deutsch: Magyarországon sajtószabadság van

Magyarországon 2011-ben is sajtószabadság van - jelentette ki szombaton a fideszes Deutsch Tamás,… Tovább olvasom