Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Megtámadták a GVH döntését a megbírságolt biztosítók

A magas szerviz-óradíjak miatt korábban elmarasztalt és összesen 6,5 milliárd forintra bírságolt két biztosító, az Allianz és a Generali a március 15-i határidőre megtámadta a GVH döntését.
A cégeket a biztosítási alkuszokkal a Gépjármű-márkakereskedők Országos Szövetségével (Gémosz) együtt azért büntette meg a versenyhivatal, mert bizonyítottnak látta, hogy 2004-2005-ben megállapodtak az óradíjak magasan tartásáról, így az autósoknak irreálisan magas számlákat állítottak ki. A két nagy biztosító kifizette ugyan a büntetést, de az ítélet megsemmisítését kéri, míg a 360 millióra bírságolt, ám mindössze évi 20 millióból gazdálkodó, ezért fizetni nem tudó Gémosz a határozat gyors felfüggesztését sürgeti, mert ellenkező esetben csődbe mehet.

Meglehet egyébként, hogy a GVH-bírság csak a jéghegy csúcsa, az elmarasztaló jogerős ítélet után ugyanis akár perek ezrei indulhatnak a két nagy biztosító ellen, akiken az ügyfelek a magas biztosítási díjakat kérhetik számon. Az újság megkérdezte szakértők szerint ezeket a pereket a magyar bíróság rendhagyó módon egyesítve is tárgyalhatná, és gigantikus bírságot szabhatna ki az érintettekre, igaz, csak nagyon hosszú procedúra után, hiszen itt az ügyfeleknek kellene bizonyítaniuk, hogy irreálisan sokat fizettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános nyílt nap

Győr. A Tulipános Általános Iskola (Rónay J. u. 4.) ma reggel 8 órától 10 óráig nyílt napot… Tovább olvasom