Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megtalálták a misztikus élményért felelős agyterületet

Megtalálták az agy isteni területeit, vagyis azokat a részeket, amelyek a transzcendens, misztikus élmények átélésekor lépnek működésbe.
A Montreáli Egyetem kutatói tizenöt apácát kértek fel a vizsgálathoz. A 23 és 64 év közötti nőket meséljenek vallásos élményeikről beszéltették - írta a BBC brit közszolgálati televízió és rádió honlapja. Az agyhullámokat vizsgálva a kutatók megállapították, hogy az apácák agyának nem egy, hanem tizenkét területe is működésbe lépett, amikor misztikus élményeiket idézték fel.

"A kutatás célja az volt, hogy azonosítsa a misztikus élményekért felelős idegrendszeri kapcsolatot" - mondta Mario Beauregard, a kutatás vezetője.

"Az eredmény nem kérdőjelezi meg a misztikus élmények értékét, és Isten létét, vagy nemlétét sem bizonyítja" - tette hozzá a tudós.

Stephen Wang, a londoni Allen Hall katolikus templom papja szerint a kutatás érdekes eredményekkel szolgált arról, hogyan működik együtt az emberi test, ész és lélek, ám az imádság és a vallásos élmény nem pusztán agyi tevékenység.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elvándorol a turisták miatt Velence lakossága

Egyre fogy Velence lakossága: az 1966-os nagy áradáskor még 121 ezren éltek a történelmi… Tovább olvasom