Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megtagadta a vallomástételt a drogosan gázoló osztrák hummeres

Ópiát és morfinszármazékokat találtak a 34 éves osztrák Thomas B. vérében, aki tegnap elgázolta Kenéz Imre törzszászlóst. A rendőrt hősi halottá nyilvánították. A hummeresek videóra vették a gázolást.


 Megtagadta a vallomástételt Thomas B., az a 34 éves osztrák férfi, aki német rendszámú Hummer terepjárójával halálra gázolt egy 34 éves rendőr törzszászlóst csütörtök délután Apátfalván; a hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfit a kórházban előzetes letartóztatásba helyezték - közölte Fazekas Géza ügyészségi szóvivő péntek délutáni sajtótájékoztatóján, Budapesten - írja a delmagyar.hu

A szóvivő tájékoztatása szerint a gyanúsítottat - akit a történtek során négy lövés ért - a nap folyamán átszállítják a tököli rabkórházba. Fazekas Géza elmondta: az ügyészség megkapta a férfi büntetett előéletéről szóló dokumentumokat a társhatóságoktól, ezek szerint már 28 alkalommal került összetűzésbe a törvénnyel, többi között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt.

A szóvivő közölte: az osztrák férfi amellett, hogy megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Vele szemben hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettének gyanúját közölték, ami 10-től 20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható.
 
A Szegedi Városi Bíróság pénteken harminc napra rendelte el az osztrák férfi letartóztatását - közölte Cseh Attila, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese az MTI-vel.

A bíróság döntésének indoklása szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt okkal lehet tartani a férfi szökésétől, elrejtőzésétől, valamint attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, vagy megfélemlítésével meghiúsítaná vagy veszélyeztetné a bizonyítást - mondta a szóvivő.

A teljes írás itt érhető el >>

Korábban:

– Az elsődleges eredmények szerint ópiát és morfin származékokat találtak az apátfalvi gázoló vérében – közölte péntek reggel Farkas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője.

Az elkövető kábítószeres befolyásoltság alatt követte el a bűncselekményt. A nyomozók egész éjszaka dolgoztak az apátfalvi gázolás helyszínén, minden járművet átvizsgáltak. Kiderült: az egyik Hummer vezetője lefilmezte a gázolást, a felvételt a nyomozók lefoglalták - írja a delmagyar.hu.

– Az osztrák gyanúsított még nincs kihallgatható állapotban, előzetes letartóztatását később indítványozza az ügyészség. Hivatalos személy ellen elkövetett bűncselekmény miatt akár életfogytiglant is kaphat az osztrák férfi.

További képek a delmagyar.hu oldalán >>
További képek a delmagyar.hu oldalán >>

A  Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánította Kenéz Imre rendőr  törzszászlóst - akit csütörtökön halálra gázolt egy terepjárós  Apátfalván -, és posztumusz rendőr hadnaggyá nevezte ki Pintér  Sándor belügyminiszter - közölte a minisztérium sajtóosztálya  pénteken az MTI-vel.  

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az  MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy  osztoznak a család fájdalmában, és a szervezet valamennyi épületére  kitűzik a fekete zászlót.  

Kenéz Imre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság  közlekedésrendészeti osztályának forgalomellenőrző alosztályán  dolgozott. 
Kenéz Imrét csütörtökön a déli órákban ütötte el egy Hummer Csongrád megyében, a 43-as főúton, Apátfalva külterületén; az elgázolt férfi a kórházban belehalt sérüléseibe. A gázoló sofőrt egy másik rendőr meglőtte, súlyos sérülésekkel került kórházba.

Szanka Ferenc rendőrségi szóvivő ismertette: egy internetes baráti társaság szervezett  romániai túrát Hummer terepjáróval. Erről az útról tértek hazafelé  négy járművel, amikor a határ után a későbbi gázolóval szemben  intézkedtek a rendőrök gyorshajtás miatt. Az osztrák sofőr  sérelmezte, hogy meg akarják bírságolni és elhajtott. A civil  rendőrautó utána eredt és erősítést kért, ekkor jelent meg a két  motorosrendőr.  

A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a terepjárót, de annak sofőrje ráhúzta kocsiját a mellé érkező motorosra. Fazekas Géza szerint emiatt merül fel a közúti közlekedés veszélyeztetése a sofőrrel szemben. Hozzátette: a rendőr rutinjának volt köszönhető, hogy a  történtek miatt nem borult fel a motorjával.  

A másik motorosrendőr ezután megelőzte a terepjárót, és egy  kereszteződésnél letámasztotta a járművét, mert meg akarta állítani  a Hummert. A konvoj meg is állt, de aztán álló helyzetből a sofőr  gázt adott, és elütötte a rendőrt, aki olyan súlyosan megsérült,  hogy a kórházba szállítás közben meghalt.  

A másik motorosrendőr és a civil rendőrautóban ülő társa ezután  fel akarta tartóztatni a gázolót, aki azonban nem szállt ki  járművéből. A kocsi kerekére már az üldözés közben is adtak le  lövéseket, és ekkor is rálőttek a járműre. A sofőrt négy lövés  eltalálta, súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.  

A továbbra is ellenálló gázolót több perces dulakodást után  gyűrte le a két rendőr és egy civil.  

Az osztrák férfival csak pénteken, a kora hajnali órákban tudták  közölni, hogy őrizetbe vették. Arról, hogy kezdeményezik-e előzetes  letartóztatását, kihallgatása után döntenek.   

Az esetnek szemtanúja volt egy sofőr, aki végig a helyszínen volt és a Makói Városi Televíziónak nyilatkozott is.

Olvasóink írták

179 hozzászólás
 • 179. Legoooo 2012. október 16. 22:53
  „Ilyenkor gondolkodok el azon, hogy mért érdemli meg valaki az életet (ráadásul ingyen koszt, tv, konditerem...sokan ennél sanyarúbb körülmények közt élnek) valaki, aki szándékosan elveszi másét. Szelektíven vagyok halálbüntetés párti, de ez az aljanép többszörösen visszaeső, most pedig rendőrgyilkos. Nem Dózsának kellett volna a tüzes trón, -korona.”
 • 178. elemér 2012. október 16. 01:48
  „Ott van a klubnak a honlapján a tuti. Klubházuk van, pénztáruk van. Lehet öket perelni. Mennyit ér egy rendör ? Nyugodjon békében.”
 • 177. BabócsaiEugénia 2012. október 15. 18:11
  „A bűnöző társa csak buliból vette fel a gázolást, gondolom, utána maguk között kielemezték volna, milyen f....a legények is. Akkor még nem is sejtette, mekkora segítséget nyújt majd a bizonyítási eljáráshoz!!! Na ez aztán az igazán f..a legény! :)”
 • 176. elemér 2012. október 15. 10:02
  „A tegnap előzetes letartóztatásba helyezett Thomas B.-ről kiderült, hogy nem először akadt problémája a törvényekkel: az osztrák férfit, aki csütörtökön Hummer terepjárórával drogok hatása alatt gázolt el álló helyzetből egy rendőrmotorost, korábban már 28-szor büntették, többek közt hivatalos személy elleni erőszak, és fegyveres rablás miatt - írja a Délmagyar. Péntek este száz kollégája és ismerőse emlékezett az elgázolt Kenéz Imre törzszászlósra, Apátfalván mécseseket gyújtottak a munka közben elhunyt rendőrért. A 34 éves férfi vérében ópiát és morfinszármazékokat találtak. (Index)”
 • 175. Lone_wolf.. 2012. október 15. 09:55
  „170.A hozzád hasonló tehersofőrök halála csak idő kérdése, ostobaságukból következik.Nem kell senkinek utánad kocognia :))”
 • 174. elemér 2012. október 15. 09:28
  „Ott lehet olvasni a klub nevét a Hummer ablakán. Ez itt a klub lapja a net-n.
  http://www.us-carclub.at/Mit.htm
  Ez a klub amcsi kocsikkal foglalkozik német és ausztriában a 70-es évek óta. Lehet hogy lopott kocsik az USA-bol, vagy a katonaságtol.”
 • 173. Demalgon 2012. október 15. 08:13
  „orbison és hogy is van az, hogy a vadmarha autós, aki elfelejtette, hogy gyalogosként kezdte a zebra fele közeledbe gázt ad, hogy véletlenül se kelljen senkit átengedni, vagy megijessze az átkelni készülő gyalogost? Múltkor menetközben egy ilyen kocsi hátuljába rúgtam bele menetközben. Lehet szidni a gyalogosakat és a kerékpárosokat, de az autós egy külön kasztba tartozó állatfaj, aki nagyon erős a volán kormánya mögött. Mint általános iskolákban az osztályok bikái, akik akkor erősek, ha páran loholnak a nyomukban és tömegesen mennek rá egyre, de 1-1-re már nem mer kiállni.”
 • 172. @.hu 2012. október 14. 21:26
  „Rendőröknek kicsivel több lőgyakorlat , azt?n kérdés megoldva ! USA-ban m?r a kocsiból sem sz?lhatott volna ki élve ez a vadbarom!”
 • 171. bogica 2012. október 14. 16:48
  „Szerintem nem az a lenyeg,hogy milyen autoval ment hanem az amit elkövetett.Emlekezzetek a nenire aki a kertjeben kapalt es ott ütötte el egy reszeg magyar nö.Emlekezzetek a teti rendöre is akit gyomorba löttek es emlekszek en is mikor györben ejszakai munkaba menet megtamadott es kirabolt egy barnabörü magyar .Igaz hogy idökelett de megkapta a magaet es remelem minden bünös megkapja amit mgerdemel.Az hogy az idö gyogyitja a sebeket csak vigasz .En tuleltem, tuleltem de tudom mi a halalfelelem.A legöszinteb reszvetem .Bogica”
 • 170. Mankapunka 2012. október 14. 16:44
  „Mi van ekken,fáj,hogy utánam kell csoszognod??? Nem fogsz tudni soha a büdös éltben megelőzni. Örök vesztes maradsz itt. :()”
 • 169. mlksx078 2012. október 14. 12:23
  „167: majdnem ;)”
 • 168. orbison 2012. október 14. 07:34
  „163-janesz67
  Tudod, ahhoz, hogy egy zebrát minden körülmények között úgy közelítsd meg, hogy feltétlenül meg tudj állni a "vörös szőnyeges" gyalogos (akikből nagyon sok van, lássuk be) előtt, nos ahhoz a legtöbb zebrát újra kellene festeni, az előjelző táblákat megfelelő magasságba tenni, lombok takarásából kivenni. Így lenne esélyed betartani a KRESZ ezen passzusát. De azért halkan jegyzem meg, hogy annak ellenére, hogy az autósok szempontjából sokat szigorítottak, a gyalogosok és kerékpárosok esetében megmaradtak a régi paragrafusok (nem léphet le féktávon belül, stb.) is. Ja, és van egy "józan ész" dolog, ami a közlekedési kultúra része kellene hogy legyen, a 157-es hozzászólásban is említett szemkontaktus például. Mert a közlekedés társasjáték és mindenkinek csak egy bábuja van, amit élete árán védelmeznie kell.

  Hogyan lett KRESZ-tanfolyam ebből a fórumból egyébként?”
 • 167. orion1 2012. október 14. 04:24
  „A csillag hírhedt egy börtön. Ha előtte egy évet tölt is csak el benne mielőtt kiadnák ausztriának, azt is meg fogja emlegetni.”
 • 166. Ikvafalvy 2012. október 14. 00:23
  „"tulmotorizalt kisauto":):):) Trabant?:):) BOCS!:):)”
 • 165. mlksx078 2012. október 13. 23:04
  „164: a német és az osztrák Geisterfahrer-ek nagy része sem szándékosan csinálja. Ha annyi autópályánk és annyi bonyolult autópálya csomópontunk lenne, mint a németeknek és az osztrákoknak, akkor nálunk is gyakrabban fordulna elő.
  Az osztrákoknál és a németeknél ritkán találkoztam felelőtlen, mást veszélyeztető előzésekkel és ha M-es BMW (esetleg valami komolyabb sportkocsi) volt mögöttem, az is mindig kivárta a záróvonal végét és csak akkor előzött meg. Igaz nem is közlekednek 70-el ott ahol 100-al lehet, míg Mo-n rendszeres, hogy főútvonalakon 70-el csetteg elől valaki. Aztán egynek elborul az agya, nekiáll előzni árkon-bokron át és kész a baj. Odakint általában tartják a 90-110 közötti tempót és egy stabilan 100-al haladót már kevesebben akarnak megelőzni.”
 • 164. állampógár 2012. október 13. 21:17
  „161 most hülyéskedsz? A szellem sofőrt nem németek csinálják?Bár már magyar is van de az ritkán direkt csinálja.”
 • 163. janesz67 2012. október 13. 20:19
  „Őszinte részvétem a családjának. Ilyen gazemberek mindig is lesznek.Több cikkíróval nem értek egyet, mint a vörös szőnyeges gyalogos írójával sem. Szeretném felhívni a figyelmét hogy 2010 jan 1-el, több mint 60 helyen változott meg a KRESZ. Köztük hogy járművel úgy kell megközelíteni a zebrát hogy minden esetben meg tudjon állni. Az osztrákokról pedig nagyon lesújtó a véleményem.Mikor átjönnek a határon azt hiszik magukról hogy felsőbbrendűek, nagyképűek,és azt csinálnak amit akarnak. Ehhez nincs semmi köze a hazai közlekedési morálnak. Itt mindenkivel baj van a közlekedésben, ebből nem kivétel a gyalogos sem.Ha kicsit túllépem a sebességet, ha teli sárgán behajtok stb. A közlekedésbe nincs ha. A KRESZ-t mindenkinek be KELLENE tartania. Ennyire egyszerű az egész.”
 • 162. gonzo 2012. október 13. 18:59
  „161.mlk,igazad van sok hozzászólást olvastam át egyszerre.”
 • 161. mlksx078 2012. október 13. 18:42
  „160: ha figyelmesen olvastál, akkor észrevehetted, hogy külön kiemeltem: nem feltétlenül a gyorshajtásra gondolok. Attól még nem lesz rossz a közlekedési morál, ha az autók kicsit gyorsabban mennek a megengedettnél.
  Ellenben a záróvonalas előzések, a "mégéppenbeféraz" előzések nagyban befolyásolják a közlekedési morálról alkotott képet. Ausztriában sem tartja be mindenki a sebességharárokat, sőt Németországban sem. Viszont náluk nagyon ritkák a felelőtlen, balesetveszélyes momentumok.
  Én egy túlmotorizált kisautóval autózom, amivel könnyedén ehetnék meg sokkal nagyobb autókat. Néha-néha oda is lépek neki. De soha nem állok neki versenyezni, nem tolok le senkit és nem előzök veszélyesen. Sokszor láttam már, hogy 1.4-es autókkal próbálnak meg úgy közlekedni emberek, ahogy a nagyoktól látták. Mindig csak mosolygok, mikor az 1.4-es Astra nekiáll üveghangon hármasban előzni. Ez az amit nem kéne. És akkor van nagy fékezés a végén, meg villogás, dudálás a szembesávból.”
 • 160. gonzo 2012. október 13. 18:22
  „159friedel,157 mlk,nem értek egyet veletek.Mióta nem lehet megúszni egy gyorshajtást pár ezressel(a minimum a 30.000HUF)lényegesen kevesebb a gyorshajtó,láthatóan beállt a nagy többség sebessége a normálisra.A szabályokra magasan tojók,akiket azelőtt sem hatott meg a bírság persze most sem vesznek vissza az arcukból,a tizen/huszonéves golfoskiscsávók is hajtanak ugyanúgy mint eddig..De a nagy többség,én úgy látom viszavett.Én is próbálok azóta 110 alatt maradni(ami még mindig nem elég,mert jó esetben már 104 körül jön a 30ezres csekk),városban meg 60 alatt(itt általában 62-63-tól lehet számítani csekkre.

  A jelen esethez.Valahol lentebb írtam,hogy szeretném tudni mi fut át ennek a majomnak az agyán,mikor rádöbben,hogy vége a jó világnak,kinéz az életfogyt.Aztán rájöttem,hogy semmi.Ennek a 28szorosan büntetett lénynek nincs agya,így nincs hol fusson a gondolat.Attól függetlenül vagyok akkora szadista,hogy ha módomban állna minden nap bemennék hozzá és megkérdezném tőle,hogy hogy vagy haver?

  Részvétem a rendőr családjának!”
179 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóásó-ügy: elnapolták a pert Bolíviában

Egy héttel elnapolták csütörtökön Bolíviában a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Előd és… Tovább olvasom