Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Megszüntették a nyomozást az ablakon kidobott kutya gazdája ellen

Az óvodai dajka ügye májusban kavart nagy port, amikor a nő az ötödik emeletről kidobta a család kutyáját, Maylót.
Nagy port kavart az a májusi eset, mikor a Gazdagréti lakótelep egyik házának ötödik emeleti ablakán valaki kidobott egy kutyát. Maylo, a Jack Russel terrier belepusztult sérüléseibe.

A a közeli óvodában dajkaként dolgozó, 28 éves Enikő lakása zárt ajtaján keresztül annyit mondott a Borsnak: ő csak ötéves kislányát védte, akit megtámadott az eb.

A rendőrség pusztulást okozó állatkínzás miatt nyomozott Enikő ellen, aki beismerő vallomást is tett, a rendőrség ennek ellenére bűncselekmény hiányában augusztus 30-án megszüntette a nyomozást.

– A nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése – erősítette meg információnkat az ORFK kommunikációs szolgálata. A vizsgálat azt is megállapította, hogy Enikő és a kutya egyedül tartózkodott a lakásban, amikor az eset történt. Talán éppen emiatt nem lehetett bizonyítani semmit, de ez a tény mindenesetre ellentmond a dajka állításának, miszerint a lányát védte.

Az eset után több száz állatvédő tüntetett Enikőék ablaka alatt, egy fából faragott fejfát is elhelyeztek ott.

– Felháborítónak és gyalázatosnak tartjuk, hogy a hatóság szerint állatot ölni nem bűn. Az ügyben szintén feljelentést tevő szervezet, az Állatvédőrség panasszal élt az ügyészségen a nyomozást lezáró határozat ellen – mondja Kósa Henriett, a tüntetés egyik szervezője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 év után kegyelmet kaphatnának az életfogytosok

Ha a köztársasági elnök egyetért az előterjesztéssel, akkor egyszerűen törölhetik azt az ítéleti… Tovább olvasom