Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Megszüntette tevékenységét az Aeroviva Kft.

Megszüntette tevékenységét az Aeroviva Kft., de a kiutaztatási tevékenység befejezését követően is azon dolgozik, hogy teljesítse kötelezettségeit.

A közlemény szerint az Aeroviva azért kényszerült megszüntetni a működését, mert egyrészt csak feleannyi utas fizetett be a chartergépekkel szervezett utakra, mint amennyivel gazdaságosan működtetni lehetett volna a járatokat. Másrészt a chartergépeket üzemeltető Travel Service Kft. nem tudta beszerezni az útmegszakításokhoz szükséges engedélyeket, s erről csak pár nappal az első járat indulása előtt küldött értesítést. Harmadrészt a társaság forgalma az elmúlt években jelentősen csökkent, így több száz millió forintos veszteséget halmozott fel.

A társaság érvényes vagyoni biztosíték biztosítással rendelkezik, ezért az utasok felé a biztosító köteles helytállni - áll a közleményben.
Az MTI korábban hírt adott arról, hogy eljárást indított a BRFK az Aeroviva utazási iroda csődjével összefüggésben, okirattal való visszaélés és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

A csődbe jutott utazási iroda előzőleg honlapján jelentette be, hogy december 20-tól megszünteti utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét. Az akkori közlemény szerint a cég mindent megtett annak érdekében, hogy ezt a helyzetet elkerülje, de ez a jelenlegi gazdasági helyzetben nem sikerült.

Az iroda engedélyét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) visszavonta, és jogszabálysértés miatt törölte az utazási vállalkozók hatósági nyilvántartásából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áradnak a Körösök

A Fekete- és a Fehér-Körös kivételével a Hármas-Körös és összes mellékfolyója tovább árad - közölte… Tovább olvasom