Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Megszűnik a Plus

A Plusból Spar lesz: a Plus-diszkontlánc akvizícióját követően sem áll le a Spar: az idén 10–15 egységgel növeli hálózatát.


A Tengelmanntól átvett Plus-diszkontlánc akvizícióját követően sem áll le a SPAR a fejlesztésekkel - írja a Napi Gazdaság.

Idén 10-15 egységgel növeli hálózatát, folyamatosan promotálja exkluzív, illetve az alsóbb árszegmensben megjelenő kereskedelmi márkáit, s legutóbb az Agrármarketing Centrummal kötött megállapodás értelmében ipari almát vesz át és értékesít üzleteiben. Feiner Péter, a cég igazgatóságának elnöke lapunknak elmondta: nincs ördöngösség a dologban, a magyar SPAR-csoport képes kitermelni a fejlesztési és marketingráfordítások összegét, vagyis lényegében saját erőből finanszírozzák a szükséges forrásokat, az anyavállalattól nem kérnek segítséget.

A magyar élelmiszer-kereskedelmi piacon megjelent új szereplők és a keménydiszkontosodási trend miatt első ránézésre "öngyilkosnak" tűnő fejlesztéseket ugyanakkor visszaigazolják a forgalmi adatok - szögezte le Feiner. Tavaly jócskán az inflációt meghaladó ütemben fejlődött a cég forgalma, s ez 2008-ban sem lesz másként, bár Feiner még nem akart konkrét idei számokat mondani.

A Plus beolvasztásával jól halad a cég. Az első három hónapban újragondolták a diszkontlánc kínálatát, 1500 termékkel bővítették kínálatukat. Jelenleg zajlik a SPAR számítástechnikai rendszerek telepítése. Az már eldőlt, hogy a Plus márkanév megy, helyette a SPAR lesz az egyeduralkodó.

Sajnos az átállással néhány Plus-beszállító is lemorzsolódott - mondta Feiner, ugyanis a diszkontláncnak szerinte is irigylésre méltó partnerei voltak. A kieső Plus-termékek helyett azonos minőségű és azonos árú SPAR-termékeket vezettek be, egy részüket Magyarországról pótolják. Az itteni beszállítók minőségben és csomagolásban egyaránt versenyképesek.

Feiner szerint nagyjából 4-5 év lesz, amíg a SPAR egységes rendszert alakít ki a teljes hálózatából: a SPAR, az InterSPAR-, a Kaiser's- és a Plus-üzletekből.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. georgbb 2008. október 15. 22:45
  „Ja, a spar-os húspult szebb...vagy tán a megvilágítás!!! Érdemes megnézni az optikai csalódást...

  Kedves blablabla..te valszeg kevered azt a sajáttermékes dolgot amin fel van tűntetve a gyártó azzal, amin csak a tesco szerepel forgalmazóként...
  Én is tettem próbát. Nincs különbség...”
 • 36. J 2008. október 15. 22:42
  „Bár pedig elhiheted, hogy nem ugyanazt a minőséget kapod a brand termékektől, és a sajátmárkás termékektől (legyen szó bármelyik láncról). Olcsóbb, kevesebb adalékanyagot raknak bele stb...”
 • 35. Fafnír 2008. október 15. 21:34
  „Csak EGY maradhat! :D”
 • 34. L.A. 2008. október 15. 19:04
  „Elolvasva a hozzászolásokat, én csak anniyt jegyeznék meg, hogy azért nem járok a TESCO-ba, mert a húsos, és felvágotas pultjuk gusztustalan, SPAR sokkal szebb, igaz drágább is. Kenyér mindenhol szar, nem véletlen, hogy pl. egy kiló Gyarmati kenyér 300 Ft körül van, sokkal jobb is (bármelyik üzletláncos kenyér másnap széthúllik...)
  Ami vicc az egészben, hogy kamionos barátom Ausztriából szinte mindent fél, illetve 2/3 ad áron tud hozni. Közelebb lenne a határ én is kimennék az biztos.”
 • 33. plusssssssssssssssssssssss 2008. október 15. 19:01
  „A plus-os termékek nagyon jó minőségűek voltak, főleg a fabulo termékek!Én személy szerint sajnálom,hogy többet nem lehet kapni ezeket!Attól függetlenül a spar-tesco párharcban a sparra szavazok:-)”
 • 32. Hitetlen Tamás 2008. október 15. 19:00
  „Aki elhiszi, hogy 200 vagy 300 Ft-ért Tesco gazdaságos virslit kap.
  az megérdemli, hogy csak olyat egyen.”
 • 31. blablabla............ 2008. október 15. 16:21
  „akik veszik azt a sok saját márkás terméket azzal nyugtatják magukat, hogy ugyanolyan. Persze, a cég odaadja sokkal olcsóbban a minőséget, hogy lejárassa magát? Szemét az mind! Nincs olyan amit még nem próbáltam.Fos, okádék, szemét! Egyszer ezt a nagyon jó ropogtatni valót átraktam egy másik zacsiba,hogy a család ne vegye észre, hátha csak előítéleteink vannak de hiába! Azt mondták:többet ilyen szart ne vegyek. SZEMÉT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 30. Johnson88 2008. október 15. 16:08
  „Jó napot mindenkinek!

  blablabla:

  Ezt most te sem gondolod komolyan, úgye????
  Szerinted a a Pick például el merné követni azt a bakit, hogy azon a terméken, amin rajta van a neve, még ha csak gyártóként megjelölve, hogy gyengébb minőséget ad ki a kezéből?
  Különben meg megjegyzem, hogy ezek a sajátmárkás termékek tuti, hogy ugyanazok a termékek, mint a gyártó eredeti termékei. Egy gyártónak sem éri meg sem átállítani a teljes gyártó-gépsort minden műszakban, vagy legyártott megrendelés után, sem megkockáztatni, hogy az előírt, és nehezen megszerzett szabványoknak megfelelő engedélyeket megkockáztassa. A lentebb említett HACCP, ISO, egészségügyi előírásokkal nem érdemes játszani, túl sokat bukhatnak rajta.
  Egy nagyon egyszerű próba, ami nem fáj senkinek. Nézd meg a tesco ropogtatnivaló termékeit. Általában a legtöbbön megvan jelölve a gyártó. Kóstold meg, SEMMI különbség nincs a kettő között. A kettő anyagköltsége ugyanaz, csak míg a márkás kajánál megfizeted az extra költségeket (cég marketing-PR tevékenysége, extra csomagolás, design), addig azt a tesco megspórolja, és szinte csak "anyagárban" adja el azokat.

  Amúgy a cikkhez visszatérve. Szerintem nem meglepő, hogy a SPAR bekebelezi a PLUS-t.
  Az pedig, hogy melyik boltba éri meg jobban járni, szerintem halott vita. Mindegyik helyen vannak akciók. Egy bevásárlással kb. ugyanúgy jön ki egy család, mert míg "A" terméket az egyik helyen olcsóbban kapja meg, a másikat a másik helyen drágábban, "B" terméket a másik helyen kapja meg olcsóbban. Így nagyjából kompenzálják egymást az árak. Az élelmiszerárak nagyjából egész Európában egy színvonalon vannak. És itt ugyanazon termékre gondolok, nem pedig arra, hogy nálunk az Y tej ennyi, a szlovákoknál pedig az X tej annyi, hanem mindkét helyen Y tejre.
  A Körkemence utcai PLUS nyitása úgy látszik, emiatt csúszik, mert eredetileg úgy ígérték, ha kész lesz a fehérvári úti beruházás, és működni fog a lámpás kereszteződés, akkor nyitni fog az üzlet is.
  És egy apró, személyes megjegyzés: Szerintem már így is feleslegesen sok bolt, bevásárló központ van a városban. Nincs annyi ember a fél megyében, mint amennyinek lennie kéne, hogy el lehessen mindet tartani.

  Húh... Jó hosszú lett. :-)

  Üdv! B. Vince”
 • 29. blablabla........ 2008. október 15. 15:23
  „Hiába van feltüntetve a gyártó, mondjuk a Pick, a kolbász összetétele nem ugyanaz mint az eredeti Pick kolbásznak! Egy neves gyártó sem adná el a minőséget Tesco néven! mondjuk kicsit dohos paprika, kicsit zsírmócsingos hús, kis földdel kevert bors...kb. ezeket tartalmazza a saját termék! Aztán lehet hazudozni önmagunknak, hogy ez is olyan! Ja, persze ha a nagyanyámnak farka lett volna, ő lett volna a nagyapám! Ez is olyan.”
 • 28. kjhl 2008. október 15. 15:17
  „Egyetlen szóval sem mondtam, hogy azok jobbak! Sőt ha mind elolvasod azt írtam,hogy szerinte az sem jobb.”
 • 27. itapa 2008. október 15. 15:14
  „kjhl-18-as hsz-hoz: Már ne haragudj de a SPAR-os, és a PLUSZ-os tej sem igazán szokott megaludni!! Éppen úgy megrohad az, is mint a többi! Aludt tejet kb. 30 éve nem tudsz otthon "készíteni" a bolti alapanyagból. Szerintem!!”
 • 26. DP 2008. október 15. 14:48
  „Tescoban pl a pattogatni való kukorica amit a mikróba kell tenni ugynúgy megegyezik a mogyi kft. pattogatottkukoricájával mert ugyanaz a belső csomagolás mint a mogyi-son, csak a külső tér el ettől.
  Meg például van a tesco paprikás kolbász, gyártója pick szeged.

  De vannak olyan dolgok amik semmit sem érnek.

  A kisboltos azért emeli az árakat, ha kevesen is vásárolnak nála akkor is legyen egy kicsit nagyobb bevétele ha már a tesco odavágott mindegyiknek. és a kisboltban megkapod a magyar árut, mig a tescoban nitrogénezett külföldi gyümölcsöt, zöldséget kapsz.”
 • 25. kik 2008. október 15. 12:40
  „#22: Nem azért. Nézd meg, hogy melyik lánc mennyi áruházzal van jelen az országban és azonnal megtalálod a tesco nagyobb árbevételének okát...

  Egyébként aki a tescot olcsóbbnak találja, az valószínűleg még életében nem vásárolt sparban. Az azonos kategóriába és minőségbe eső termékeknél szinte kivétel nélkül a spar olcsóbb, a tescoban egyedül a húsáruk vannak jobb áron.”
 • 24. kjhl 2008. október 15. 12:33
  „Gondolom azok sem különbek, nem tudom,én nem próbálkozom többet. Nekem az sokba kerül. De azért érdekes,hogy csak a Tesco körül ilyen rossz a levegő!”
 • 23. georgbb 2008. október 15. 12:29
  „Akkor gondolom a spar, plus és a többi sajáttermékes dolgokkal ez nincs így...”
 • 22. éne 2008. október 15. 12:18
  „Azért könyvelhet el a tesco óriási bevételt, mert az emberek nagyon sok utalvány ott vásárolnak le!!”
 • 21. nótesco 2008. október 15. 12:17
  „georgbb, bocs,hogy beleszólok a vitátokba, de azért óvatosan a tesco termékekkel, főleg ha gyerek van a családban! A rákbetegség csúnya dolog!”
 • 20. georgbb 2008. október 15. 11:59
  „Igen, ismerősőm nekem is van...Nyomdaiparban dolgozom, így én meg azt tudom, hogy jön a konzerv, egy ideig megy a bonduelle cimke, majd pedig a tesco-s...Érdekes lenne, ha a tesco, mint forgalmazó megváltoztathatná egy gyártóüzemi folyamatban az előírásokat, amire engedélyt kell szereznie a gyártónak..ISO,Haccp és még sokminden más. Ha pedig lehetséges, akkor arra is van engedély...A mi álltalunk vásárolt tescos tej még soha nem romlott meg a lejárat utáni napon se!!!
  Véletlenül kifoghattál egy csomagoláshibás terméket, amit ugyebár nem a tesco csomagol...”
 • 19. kjhl 2008. október 15. 11:48
  „Természetesen szíve-joga mindenkinek, no meg pénztárcája (leginkább) , hogy azt egye-vegye amit szeret vagy tud!”
 • 18. kjhl 2008. október 15. 11:45
  „A tesco termékekben a tesco adja meg az adalékanyagok arányát! Nem ugyanazt kapod mint az azonos termékben. Egy nagyon közeli ismerősöm dolgozik ott ahol csinálnak tescós terméket is.Ja, és nem melós! Köszönjük, de így is sok műanyagot etetnek velünk! A tesco tej 2 nap alatt megrohadt! Nem megaludt!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az amstetteni rém beszámítható állapotú

Ausztria - Beszámítható állapotban követte el tettét a róla készült pszichiátriai vélemény szerint… Tovább olvasom