Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Megszorítások a közigazgatásban: 13 oldal, 50 milliárd Ft

A legtöbb változás a szolgáltató kirendeltségeket érinti, de a kormányhatározatban az is szerepel, hogy a Katonai Ügyészség megszűnne, feladait a Legfőbb Ügyészs ég látná el.
Kapós volt a Közlöny boltban az alig 13 oldalas füzet. Sok intézményvezető ebből a hivatalos kormánykiadványból tudta meg, hogy az általa irányított szervezet megmaradt vagy megszűnt. 823 költségvetési intézményből az év végére 598 marad.

Megszűnnének a megyei hivatalok. Helyettük régióközpontokban működnének a köziazgatási hivatalok, az ÁNTSZ, a nyugdíjbiztosító, az egészségbiztosító, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár valamint az Országos Mentőszolgálat szervezetei is.

Megszűnne a Katonai Ügyészség és a Fővárosi valamint a Megyei Hadkiegészítő Parancsnokságok.

Batiz András, kormányszóvivő:
"Amikor hatszorosa volt a hadsereg létszáma a mostaninak 130 ezer fő, akkor volt értelme, hogy legyen külön katonai ügyészség. Most már, amikor az ilyen katonai ügyek száma csökkent, lehetne integrálni az ügyészséget."

A mentőszolgálatnál már megkezdték az átszervezéseket.

Győrfi Pál, szóvivő (OMSZ):
"A betegek a szolgáltatás igénybevevői ebből semmit sem éreznek meg, hiszen a metőautó ugyanúgy a legközelebbi állomásról indul, csak a hívás fog majd egy másik nagyobb központba beérkezni."

A Fidesz szerint létszámleépítés és nehézkesebb ügyintézés várható.

Répássy Róbert, országgyűlési képviselő:
"Ahol tudnak ott sporólnak. A közigazgatáson lehet sporólni, de nem lehet elérhetetlenebbé tenni az állampolgárok számára a közigazgatást."

Az összevonások és az átszervezések közül néhányhoz kétharmados támogatottság kell. A Fidesz a parlamenti vitában dönti el, hogy megszavazza-e a változtatásokat.

hirado.hu/Híradó

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi sétán Risztov Évával

Egy széles karimájú, fekete kalapot vásárolt Risztov Éva, amikor elkísértük szegedi sétáján: egykori… Tovább olvasom