Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Megszavazták

a jutalmat

Huszonegy igen, négy nem, hat tartózkodással a győri közgyűlés megszavazta Balogh József polgármester háromhavi illetményének megfelelő, mintegy másfél millió forintos jutalmat. A városvezetőnek idén ez az első jutalmazása.
„ Az önkormányzat megalakulásának tizenötödik évfordulója talán méltányolható indokot teremt Balogh József polgármester úr jó munkája jutalmazására, aki kezdettől fogva a testület tagja és huszonöt éve áll közszolgálati jogviszonyban az önkormányzattal, illetve annak jogelődjével” – áll az indoklásban, miért javasol a jogi, etikai és közigazgatási bizottság háromhavi illetménynek megfelelő jutalmat a győri városvezetőnek. Az előterjesztés csütörtökön került a testület elé, amely huszonegy igen, négy nem, hat tartózkodással megszavazta a mintegy másfél millió (pontosan bruttó 1 millió 485 ezer) forintot Balogh Józsefnek.
A szavazás végeredményéből nem tűnik ki, de vita nélkül fogadta el a testület az előterjesztést. A háromhavi illetményben sincs semmi meglepő, a városházán belül jutalmazásokkor ugyanis a dolgozók átlagosan háromhavi illetményüknek megfelelő összeget kapnak. Balogh József pedig ebben a kérdésben ezt a trendet tartja követendőnek – mondta korábban egy hasonló jutalmazás alkalmával.
A közgyűlés csütörtöki ülésén ezenkívül elfogadta, hogy az önkormányzat a vállalkozó háziorvosoktól, házi gyermekorvosoktól, fogorvosoktól és fogszabályozási szakemberektől 2006- ban is átvállalja a gáz, a villamos energia, a távhő, a víz- és csatornaszolgáltatás, a hulladékszállítás, a riasztófelügyelet díját, a bérleti díjakat és a közös költségeket. A képviselők tárgyaltak arról is, hogy a kulturális főváros pályázat elképzeléseit miként lehet megvalósítani. Elhangzott: a fejlesztések beépülnek a rendezési tervbe, a város hosszú távú stratégiájába, és a 2007–2013 közötti, az Európai Unió költségvetési periódusához igazodó hétéves tervbe is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hospice, a támasz

Az otthon melege, a kórház szakértelme. Leegyszerűsítve ezt jelenti a gyógyíthatatlan betegek… Tovább olvasom