Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Megszállott fogyókúrázók

Napjaink manökenjeit, topmodelljeit a nádszálvékony alak, a kóros soványság jellemzi. Testsúlyuk magasságukhoz képest messze a normálisnak mondható alatt marad. Ők abba a csoportba sorolhatók, akik annyit ehetnek, amennyit csak szeretnének, mégis vékonykák maradnak.
Lara Flynn Boyle
Napjaink manökenjeit, topmodelljeit a nádszálvékony alak, a kóros soványság jellemzi. Testsúlyuk magasságukhoz képest messze a normálisnak mondható alatt marad. Ők abba a csoportba sorolhatók, akik annyit ehetnek, amennyit csak szeretnének, mégis vékonykák maradnak. A másik csoportba azok a hölgyek tartoznak, akik szinte minden falatot megvonnak maguktól, hogy a szerintük vonzó külsőt elérhessék.

Calista Flockhart, az Ally McBeal című sorozat főszereplője pár évvel ezelőtt nem kis meglepetést okozott egy díjkiosztó ünnepségen. A színésznő ugyanis nádszálvékony alakjával, sovány karjával meglehetősen félelmetesen mutatott. Először talán mindenki arra gondolt, hogy beteg, azonban később kiderült, hogy korántsem erről van szó. Ki gondolta volna, hogy Calista divatot teremtett. Kolléganői ugyanis utánozni kezdték a csontsovány színésznőt. Kerül(t) amibe kerül(t). Lara Flynn Boyle a Twin Peaks szereplője csakhamar hasonló méretekkel tűnt fel. A nádszáltermet továbbra is hódít. A megszállott fogyókúrázók körébe tartozik többek között Gwyneth Paltrow, de a frissen elvált Jennifer Aniston és Cameron Diaz is. Az állandó diétázás az énekesek körében is elterjedt, elég, ha csak Geri Halliverre gondolunk, aki már-már betegesen vált meg „felesleges" kilóitól.

Azok az ismert hölgyek, akik bekerülnek ebbe az egészségesnek éppen nem mondható körforgásba, nehezen tudnak kilépni e folyamatos fogyókúrából s több esetben bizony nem minden mellékhatástól mentesen szabadulnak meg kilóiktól. Sokszor teszik ezt tulajdonképpen teljesen feleslegesen.

A sápadt szépségek közül többen is bevallották, hogy vérkeringést serkentő tablettát szednek, ami meggyorsítja az ételek lebontását. Mások vízhajtó szerekkel vagy pajzsmirigy-preparátumokkal próbálkoznak. Nem számolva a súlyos következményekkel, amik a vérkeringési problémáktól kezdve egészen a szívproblémákig felléphetnek.

E megszállott fogyókúrák mögött sok esetben lelki problémák állnak. Sokan saját magukkal elégedetlenkedve próbálják ezúton orvosolni lelki gondjaikat. Talán nem tudják, hogy nem csupán a kórosan sovány hölgyek korunk szépségei.

Maller Emese

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kukorelliné Etl Erika

Kukorelliné Etl Erika, a győri Vocational Academy matematikatanára nyugdíjazásakor elhatározta, hogy… Tovább olvasom