Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mégsem versenyezhet Overdose

Sántaságot vélt felfedezni trénere a világhírű lónál a hétvégén. Túl nagy a kockázat, így Overdose biztosan nem fut Hoppegartenben.

˝Kérdéses Overdose rajthoz állása, mert hétvégén az edzője sántaságot vélt felfedezni nála. Várjuk az állatorvost, a háromtagú szakmai stáb ezután dönt˝ – mondta kedden Mikóczy Zoltán, a világhírű telivér tulajdonosa portálunknak Berlinből.

Délután aztán közleményt adtak ki arról, hogy Overdose biztosan nem fut Hoppegartenben.

Nagybetűs címmel hozta a magyar sajtó néhány nappal ezelőtt, hogy Overdose hosszú kihagyás után a németországi Hoppegartenben fut május 9-én; s az a zsoké (Christophe Soumillon) lovagolja, akivel tavaly az emlékezetes győzelmet aratta a Kincsem parkban. Aki a lovassportban nem járatos, az is tudja, hogy a magyarországi verseny után kezdődött a világhírű ló kálváriája, amelynek végére ez a hétvége hivatott volna pontot tenni. Overdose tulajdonosát, Mikóczy Zoltánt még abban a hitben sikerült utolérnünk, hogy a verseny előtti utolsó napok felkészüléséről, a ló formájáról beszél majd. 

 
Overdose-ra világkarrier várhat, ezt jól tudja tulajdonosa, Mikóczy Zoltán is, aki nem akar túl sokat kockáztatni. Fotó: pannoniaoverdose.hu
Overdose-ra világkarrier várhat, ezt jól tudja tulajdonosa, Mikóczy Zoltán is, aki nem akar túl sokat kockáztatni. Fotó: pannoniaoverdose.hu


Mikóczy Németországban – Berlinben – tartózkodik, s már a délelőtti telefonos interjúban utalt arra: kérdéses, hogy az ötéves telivér valóban elindul-e a számára kinézett 1000 méteres futamban. Tény, a nevezés bejelentésekor is elmondták, ha úgy ítélik meg, hogy Overdose felkészítése nem éri el addig a kívánt szintet, akár a verseny reggelén is visszavonhatják a nevezését. (A hoppegarteni versenyt természetesen a magyar ló nélkül is megrendezik.) Overdose indulása azért került veszélybe, mert edzője, Ribánszki Sándor a hétvégi edzésen rossz előjeleket észlelt – mondta Mikóczy.

˝Sántaságot vélt felfedezni a trénere a hétvégén, ami miatt természetesen még aprólékosabban figyeljük Overdose mozgását. A keddi edzésen tisztán, szépen mozgott, de várjuk az állatorvost is, aki röntgenfelvételt készít a patacsontokról. Ez alapján fogjuk eldönteni, hogy indul-e vasárnap. A választ természetesen nem húzzuk sokáig˝ – tette hozzá az ismert dunaszerdahelyi üzletember, akinek Győr-Moson-Sopron megyében is vannak érdekeltségei.

Overdosért Magyarországon sokan szorítanak, hogy elindulhasson a ló – mondhatjuk úgy is – második karrierje.
Valóban nem húzták sokáig, délután az Overdose-zal foglalkozó honlapon rövid közleményben tudatták is a döntést: ˝A menedzsment a ló utolsó felkészítő munkáját megtekintve és kiértékelve úgy döntött, hogy Overdose nem vesz részt a versenyben. A ló felkészítése még nem tart ott, hogy felelősségteljesen vállalni lehessen az indulását, ami még korai volna.˝ A közlemény magyarázata kitér arra is, hogy ˝a lóverseny világában nem ritka a felhozóversenyek lemondása, hiszen azokba akkor nevezik a lovakat, amikor a felkészítésük még javában tart, és általában csak a verseny időpontjához közeledve dől el, valóban elindulnak-e rajtuk˝.

Érthető, hogy Mikóczy nem akar még egyszer akkora kockázatot vállalni – hasonlót, mint a Kincsem parki futásánál. A hoppegarteni verseny nem tartozik a világ leghíresebb derbijei közé, sokat elmond, hogy az összdíjazása ˝mindössze˝ 8000 euró. A menedzsment szeme előtt persze nem is a díj lebegett, hanem az, hogy Overdose számára előnyös távon, megfelelő talajú, kanyar nélküli pályán kezdhessen. S mivel a nevezés is kedden zárult, ezért az interjúadás pillanatában Mikóczy Zoltán sem tudhatta, hogy kik lehetnek az ellenfelek. Az biztos, hogy Overdosért Magyarországon sokan szorítanak, hogy elindulhasson a ló – mondhatjuk úgy is – második karrierje.

Olvasóink írták

  • 3. Baradlay 2010. május 06. 23:35
    „Talan azert mert "OVERDOSE"!!!!:)))))))))”
  • 2. meir 2010. május 05. 14:57
    „kimerhetik kilora!!!”
  • 1. janika 2010. május 05. 11:29
    „Szerintem épp ,olyan kolbász lesz belőle mint a többi hasonló négylábuból!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz év elteltével vallott be egy emberölést egy férfi

Tíz év elteltével önként vallotta be egy 43 éves budapesti férfi, hogy olyan súlyosan bántalmazott… Tovább olvasom