Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Megnyílt az esélyek és a remények háza

Évekkel ezelőtt még dédelgetett álomnak tűnt, tegnap viszont átadták az Esélyek Házát Győrben, az Apáca utca egyik patinás épületében. A beruházás közel kétmillió forintba került. Idén az unió országaiban is kiemelt figyelem jut a hátrányok lefaragására, illetve a fogyatékossággal élőkre, s ez – úgy tűnik – a megyeszékhelyen sincs másként.
– A minisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri az itt folyó munkát – mondta el lapunk érdeklődésére Rauh Edit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára, aki ünnepélyes külsőségek között átadta rendeltetésének az intézményt. – A minisztérium alapfeladata Győrben is célba ért, gyakorlati tartalmat kapott.
Szabó Sándorné egyetemi oktató, a szakminisztérium volt helyettes államtitkára elmondta, igazi öröm, hogy végre elkészült az Esélyek Háza, amihez a minisztérium, a város és a megye anyagi segítségén túl több cég és civil segítő is hozzájárult. A minisztérium támogatása most sem szűnik meg, cél azonban, hogy a komplexum önfenntartóvá, „önjáróvá” váljon.
Kara Ákos a megye, Szabó Erik pedig a győri városvezetés nevében mondott köszönetet mindazoknak, akik segédkeztek a megvalósításban. A megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében rámutatott, a most átadott Esélyek Háza kitűnően szolgálhatja az „Egyenlő esélyek mindenki számára európai év – 2007” céljait.
– Mivel a társadalom jelentős része egyre nehezebben él, az Esélyek Háza a szolidaritás megerősödését szolgálhatja – emelte ki Kara Ákos.
– Ide várjuk a sérültséggel élőket: mozgássérülteket, vakokat, siketeket, a romákat, de tanácsot kérhetnek a bántalmazott nők, mindazok, akiket valamilyen hátrány ér – tájékoztatott Sáhóné Lajkó Zsuzsanna, a megyei esélyegyenlőségi koordinációs iroda vezetője. – A központban jogi, pályázati, szociális és ügyintézői tanácsadás is lesz, de az iroda munkatársai mentális jellegű, életvezetési tanácsokkal is szolgálnak.
Segítség lehet: Esélyek Háza, 9021 Győr, Apáca utca 18., tel.: (96) 529-291, info@eselyekhaz-gyor.hu
Az Esélyek Házát közel kétmillió forintból alakították ki és Battonya után ez az ország 18. ilyen intézménye. Az Apáca utca 18. szám alatti irodában három főállású munkatárs és két tanácsadó segít a hozzájuk fordulóknak. (A tegnapi átadáson részt vevők egyperces néma főhajtással búcsúztak a tegnap utolsó útjára kísért Fettik Má-

riától, a vakok és gyengénlátók megyei alelnökétől).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

étterembeN ÉTKEZIK HOLNAP?

Tovább olvasom