Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Megnyílt a zsiráfház a Szegedi Vadasparkban

Különleges szemszögből, akár az állatok fejmagasságából is megfigyelhetik a Szegedi Vadaspark látogatói az állatkert három fiatal zsiráfbikáját a szombaton átadott zsiráfházban.

Veprik Róbert, az intézmény igazgatója elmondta: a látogatók kérésének tettek eleget azzal, hogy immár zsiráfokat is bemutatnak a vadasparkban. Egy a vendégek között végzett felmérésben - melyben többek között azt kérdezték, milyen állatot látnának legszívesebben -, ugyanis ez a faj végzett az élen.

Thabo és Luke, a két Rotschild- és Nuru a recés zsiráf németországi állatkertekből érkezett Szegedre. Az állatok néhány hét alatt megszokták új környezetüket. Beilleszkedésüket gondozóik apróbb türkökkel is igyekeztek segíteni, a magyar nyelv hangzásával például úgy ismertették meg a hosszú nyakú emlősöket, hogy gyakran bekapcsolták a rádiót a zsiráfházban. Az épületet úgy alakították ki, hogy a teraszról bárki akár a zsiráfok fejmagasságából is tanulmányozhatja az állatokat tágas kifutójukban.

A zsiráfok mellett a vendégek még számos érdekes és ritka állattal megismerkedhetnek a 125 millió forintból, uniós támogatással elkészült épületben. Látható itt a legkiesebb rágcsáló faj, az afrikai törpeegér néhány példánya, egy különleges gyíkféle, az angol és latin neve alapján ékes vagy díszes varánusz, a Varanus ornatus, királypiton, leopárdteknős és bemutatják az egyetlen - a méhekhez vagy a hangyákhoz hasonlóan - kolóniákban élő emlősfaj, a csupasz turkáló néhány egyedét is.

Botka László (MSZP) szegedi polgármester a zsiráfház átadásakor elmondta, az intézményben az elmúlt öt évben uniós és önkormányzati támogatással mintegy 800 millió forintnyi beruházás valósult meg. Többek között ennek köszönhető, hogy a Szegedi Vadaspark tavaly több mint 130 ezer vendéget fogadott, s az idén, ha az időjárás is kedvez, sikerülhet elérni akár a 200 ezres látogatószámot is - tette hozzá a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiller: a feudalizmus bűze terjed Magyarországon

Hiller István kifejtette: az MSZP balközép párt, baloldali demokratikus irányzatok együttműködése… Tovább olvasom