Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Megnyílt a Szeretetposta Nagykarácsonyban, startolt a Postangyal

Ismét megnyílt Nagykarácsonyban a Szeretetposta. A Magyar Posta immár 21. alkalommal várja kis és nagy ügyfeleit, hogy karácsonyi bélyegzővel láthassa el a leveleket, a képeslapokat.

A hagyományoknak megfelelően az ünnepi küldeményeket minden héten más-más grafikájú lenyomattal továbbítják. Az idei bélyegzőket Baticz Barnabás grafikus tervezte, és a korábbiaktól eltérően nem feketék, hanem zöldek.

Az is hagyomány már, hogy a Magyar Posta karácsonyi forgalmi bélyeget bocsát ki az ünnep tiszteletére. Idén két, stílusában teljesen eltérő bérmentesítő nyomatot vásárolhatnak az érdeklődők, a felhasználók és a gyűjtők a postákon. A 75 Ft-os címleten - Hajdú József művészfotója alapján - Feszty Masa festőművész Úti Boldogasszony kegyképe látható. A 100 Ft-os bélyegkép karácsonyi hangulatot idéző, játékos grafikai kompozíciót ábrázol.

Az elsőt Baticz Barnabás, a másodikat Benedek Imre tervezte. A 75 Ft-os a Pénzjegynyomdában, a 100 Ft-os az Állami Nyomdában készült. Ismét meghirdette a Magyar Posta Postaangyal akcióját. Idén az adventi hetekben minden Start illetve Start plusz módon feladott csomag bérmentesítéséből 40 Ft-ot félretesz a társaság. Az így összegyűlt pénzt csecsemőéletmentő berendezés vásárlására ajánlja fel a posta az Országos Mentőszolgálatnak. Tavaly 9 millió forint gyűlt össze, amelyből lélegeztetőgépet vettek egy veszprémi mentőkocsiba.

Idén várhatóan hasonló berendezéssel szerelnek fel egy debreceni mentőautót koraszülöttek ellátásra. A Postaangyal az idén 4 éves, 2006-ban "született". Más módon már korábban is részt vett önálló karitatív akciókban a Magyar Posta.

Legelőször 1913-ban bocsátott forgalomba 2 filléres feláras bélyeget a társaság. Akkor a Krassó-Szörény vármegye árvízkárosultjainak gyűjtöttek pénzt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felrobbant egy kazán Vereben: a sérültekért mentőhelikopter ment

Két ember égési sérüléseket szenvedett vasárnap kora délután a Fejér megyei Vereben, amikor… Tovább olvasom