Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Megmenthetők a Hajdú-Bét selejtezésre szánt dokumentumai

Állami, illetve hatósági beavatkozás szükséges a 2003-ban csődbe ment Hajdú-Bét Rt. iratai selejtezésének megakadályozásához.
Állami, illetve hatósági beavatkozás szükséges a 2003-ban csődbe ment Hajdú-Bét Rt. iratai selejtezésének megakadályozásához - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A napilap cikke ismerteti, hogy a dokumentumok, amelyek szerződéseket, számlákat is tartalmaznak, a cég károsultjainak ma is jelentősek. A jelenlegi kormány által elkülönített kárenyhítési alapból ugyanis a pórul járt gazdák csak akkor részesülhetnek, ha igazolni tudják szerződéses viszonyukat a baromfifeldolgozóval, valamint számlával tudják igazolni teljesítésüket.

A Hajdú-Bét dokumentumai egy biharkeresztesi raktában vannak, jó részük selejtezésre vár, amelyet a Hajdú-Bihar Megyei Levéltárnak kell jóváhagynia.

Fülöp Tamás, a Magyar Nemzeti Levéltár megyei főigazgató-helyettese a lapnak elmondta, megkapták a felszámoló cég selejtezési jegyzékét, abban azonban pontatlanságokra derült fény, így ebben a formában vélhetően nem hagyja majd jóvá a levéltár a selejtezést.

Az igazgató-helyettes szerint viszont ahhoz, hogy a Hajdú-Bét iratok megmaradjanak, hatósági, illetve állami beavatkozás szükséges, a levéltárnak ugyanis nincs hatásköre az iratok megmentésére - olvasható a Magyar Nemzetben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos gázolás az Örs vezér téren: eljárás az autós ellen

Nem vette őrizetbe a rendőrség azt a középkorú férfit, aki szerdán reggel az Örs vezér téren a… Tovább olvasom