Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Megkezdte adását a Nap Rádió

Megkezdte 24 órás adását a Médiaközpontban működő Nap Rádió. Adóját a televíziós toronyba telepítik, 81 méter magasan. Teljesítménye 500 watt.
Egyelőre bérelt adón sugároz a Nap Rádió, de napokon belül elkészül saját adója. A 24 órás kereskedelmi rádió stúdiója a Liszt-központban működik.
– Az első két nap visszajelzései alapján a hallgatók jól fogadták a Nap Rádiót – mondotta Csernus János, a médiaközpont igazgatója. – Egyelőre csak az egyik stúdiónk készült el, de a másodikat is hamarosan birtokba vehetjük. A munkatársak között jó néhány régről ismert helyi rádióst is a stáb tagjai között tudhatunk, de kihasználjuk a médiaközpontból – amely iránt nagy az érdeklődés országszerte – fakadó előnyöket, így természetes az átjárás, az MTV regionális stúdiója, a Pulzus Televízió és a rádió között. Ennek jó példája, hogy a helyi televízió képújságja alatt a rádió műsorát hallhatják a nézők, de más területeken is „összedolgozunk” majd, a tévés stábok élőben jelentkezhetnek be az adott rádióműsorba.
A Nap Rádió elsősorban helyi információs műsorokat, zenés blokkokat sugároz, de lehetőséget biztosítanak a helyi hallgatóknak, hogy hozzászóljanak az elhangzottakhoz, kifejthessék véleményüket. A hírműsorok minden óra ötven perckor jelentkeznek, helyi (közéleti hírek, időjárás-jelentés, közlekedési hírek, programajánló, kulturális és gazdasági hírek) és országos információkat feldolgozva.
– Olyan műsortervet dolgoztunk ki, amely igazodik a nap különböző periódusaihoz – folytatta Csernus János. – Reggel 6 és 10 óra között helyi információs magazint sugárzunk, ezt követően délig közéleti témákat dolgozunk fel. Egy óráig csak zenét adunk, majd ismételten magazinnal jelentkezünk, este hét óráig. Utána következik egy órában a kívánságműsor, majd zenés szórakoztató adás következik, 22 óráig. Éjfélig a fiatalabb korosztályhoz „szólunk”, sok-sok zenével, majd a reggeli jelentkezésig zenei összeállítást sugárzunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szelektív hulladékgyűjtésről Téten

„ Nincs biohulladékom, ami van, azt itthon komposztáljuk. Érthetetlen, miért akarnak… Tovább olvasom