Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák

Hétfőn megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, június 29-ig csaknem 340 ezer szóbelit tartanak a vizsgabizottságok előtt.
Hétfőn megkezdődtek a középszintű szóbeli érettségi vizsgák, június 29-ig csaknem 340 ezer szóbelit tartanak a vizsgabizottságok előtt.

Az Oktatási Hivatal (OH) hétfői, MTI-hez eljuttatott összegzése szerint a középszintű érettségik szóbeli vizsgáit június 18. és június 29. között - a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott nap(ok)on - bonyolítják le.

A szóbeli vizsgák az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 1.210 helyszínen, 3616 vizsgabizottság előtt csaknem 340 ezer középszintű szóbeli vizsgát tartanak.

A bizottságok a középszintű szóbeli vizsgák után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi vizsgaeredményét.

A vizsgázó, a kiskorú vizsgázó szülője a vizsgabizottság döntése ellen - az eredményhirdető értekezletet követő három munkanapon belül, kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással - törvényességi kérelmet nyújthat be az iskolán keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak címezve.

A tavaszi írásbeli érettségi vizsgák május 25-én fejeződtek be; az OH akkori közlése szerint a tanév rendjében meghatározott 16 nap alatt 1.210 vizsgahelyszínen 136.546 érettségiző tett írásbeli vizsgát. Ezt követték az emelt szintű szóbelik június 13-tól; 36.868 szóbeli vizsgát tartottak, 148 helyszínen, 2.454 tantárgyi bizottság előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen az EU Bíróságánál

Megindította az Európai Bizottság a Magyarország elleni két kötelezettségszegési eljárást az Európai Unió Bíróságánál. Tovább olvasom